Nå er Samsung størst i verden

Nå er Samsung størst i verden

Kjøper ut Sonys andel i LCD-samarbeid.

Det sør-koreanske selskapet Samsung Electronics har kjøpt ut Sony i deres samarbeidsproduksjon av LCD-skjermer. Nå skal Samsung drive produksjonen selv, mens Sony vil måtte kjøpe skjermene som blir produsert.

Samsung størst i verden

Oppkjøpet skal ha vært ønsket av begge selskapene. Samsung betalte Sony 1,08 billiarder koreanske won, omtrent 5,5 milliarder kroner, og blir dermed verdens største TV- og flatskjerm-produsent.

Samarbeidet startet i 2004, og de to selskapene har siden den tid produsert skjermer i fellesskap. Siden den tid har det imidlertid blitt et hardere marked, og overskudsmarginene for skjermer har falt drastisk. Finanskrisen i 2008 skal ha vært dråpen som fikk glasset til å renne over, og de siste tre årene har vært påvirket av dårlig salg.

Ikke slutten for Sony-skjermer

For Samsung vil eierskapet gi dem mer fleksibilitet, fart og effektivitet både når det kommer til produksjon og salg, mens Sony vil slippe å betale de dyre produksjonskostnadene samarbeidet førte med seg.

Dette betyr forøvrig ikke at Sony ikke vil selge flere LCD-skjermer, da de fortsatt vil kunne kjøpe produkter fra selskapet som Samsung nå eier.

Flere analytikere har uttalt seg om oppkjøpet, og mener det har vært en god avgjørelse, spesielt for Sony. Det eneste de lurer på er hvorfor Sony ikke gjorde dette tidligere, hvis ting har vært vanskelige siden 2008.

Les også:Panasonic, Samsung og Sony enige om 3D-standard

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen