Nå er det Samsung som er kongen av smartmobiler. (Illustrasjon: Niklas Plikk)

Nå er Samsung større enn iPhone

Knuser Apple på smartmobil-salg.

Samsung har tatt over smartmobil-tronen, og dytter Apple ned på en andreplass. I tredje kvartal i år solgte de hele 27,8 millioner smartmobiler, mens Apple «bare» solgte 17,1 millioner.

Kjempevekst for Samsung

Android har allerede gått forbi iOS i antall mobiler, men som mobilprodusent har Apple fram til nå stått alene på toppen.

I løpet av det tredje kvartalet i år dro imidlertid Samsung ifra Apple, og suste opp på en klar førsteplass. Deres 27,8 millioner solgte smartmobiler ha dem en markedsandel på 23,8 prosent, mens Apple sank ned til en markedandel på 14,6 prosent. Sammenliknet med forrige kvartal hvor Apple ledet, har Samsung hatt en enorm vekst.

Veksten er antageligvis tett knyttet til lanseringen av Samsungs toppmodell Galaxy S II, som nylig ble lansert i USA. Apple har i tillegg ikke hatt en ny modell på 16 måneder, før iPhone 4S ble lansert tidligere denne måneden i utlandet, og i dag her i Norge.

Nokia topper billigmobilene

Ser man på det totale mobilsalget, og ikke bare smartmobiler, er det fortsatt Nokia som leder. De tapte fem prosentpoeng fra forrige kvartal, men klamrer seg fortsatt fast i førsteplassen, med Samsung hakk i hel. Nokia har en markedsandel på 27,3 prosent, mens Samsung har 22,6 prosent av markedet. Tredjeplassen går til LG, fjerdeplassen holdes av ZTE, mens Apple befinner seg på fjerdeplass.

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen