Nå er det Samsung som er kongen av smartmobiler. (Illustrasjon: Niklas Plikk)

Nå er Samsung større enn iPhone

Knuser Apple på smartmobil-salg.

Samsung har tatt over smartmobil-tronen, og dytter Apple ned på en andreplass. I tredje kvartal i år solgte de hele 27,8 millioner smartmobiler, mens Apple «bare» solgte 17,1 millioner.

Galaxy S II har vært en ekstremt populær mobil for Samsung.
Galaxy S II har vært en ekstremt populær mobil for Samsung.
iPhone 4S ble nettopp lansert i Norge men møter sterk konkurranse fra både Samsung og Nokia.
iPhone 4S ble nettopp lansert i Norge men møter sterk konkurranse fra både Samsung og Nokia.
Samsung Galaxy Nexus er lekker på både innsiden og utsiden.
Samsung Galaxy Nexus er lekker på både innsiden og utsiden.

Kjempevekst for Samsung

Android har allerede gått forbi iOS i antall mobiler, men som mobilprodusent har Apple fram til nå stått alene på toppen.

I løpet av det tredje kvartalet i år dro imidlertid Samsung ifra Apple, og suste opp på en klar førsteplass. Deres 27,8 millioner solgte smartmobiler ga dem en markedsandel på 23,8 prosent, mens Apple sank ned til en markedandel på 14,6 prosent. Sammenliknet med forrige kvartal hvor Apple ledet, har Samsung hatt en enorm vekst.

Hard konkurranse i toppen

Veksten er antageligvis tett knyttet til USA-lanseringen av Samsungs toppmodell Galaxy S II, som har toppet mange europeiske salgslister den siste tiden. Fra Apple sin side hadde de lite nytt å vise fram i forrige kvartal. Apples iPhone 4 har stått sterkt blant smartmobilene siden den ble sluppet sommeren 2010, men med en etterfølger rett rundt hjørnet ser det ut til at interessen for Samsung Galaxy S II var større. Nå er imidlertid iPhone 4S klar for salg, og det er ikke umulig at Apple vil begynne klatreturen mot førsteplassen igjen.

Samsung hviler imidlertid ikke på laurbærene, og har en "iPhone-killer" liggende på lur, i form av den kommende Samsung Galaxy Nexus, som vi fikk prøve torsdag kveld. Denne mobilen har enda bedre maskinvare enn Samsung Galaxy S II-en, og kjører i tillegg den helt nyeste versjonen av Android, Ice Cream Sandwich.

Les også: Slik er Ice Cream Sandwich

I tillegg til disse to gigantene, viste også Nokia nylig fram sin nye flaggskip-mobil. Nokia Lumia 800 er selskapets første Windows Phone-mobil, og lover et enkelt og fint grensesnitt i en lekker, minimalistisk innpakning.

Les også: Slik er mobilen som skal redde Nokia

Vi har altså en spennende høst i møte, med mange sterke smartmobiler som skal konkurrere om forbrukernes gunst.

Nokia topper billigmobilene

Ser man på det totale mobilsalget, og ikke bare smartmobiler, er det fortsatt Nokia som leder. De tapte fem prosentpoeng fra forrige kvartal, men klamrer seg fortsatt fast i førsteplassen, med Samsung hakk i hel. Nokia har en markedsandel på 27,3 prosent, mens Samsung har 22,6 prosent av markedet. Tredjeplassen går til LG, fjerdeplassen holdes av ZTE, mens Apple befinner seg på femteplass.

Les også våre tester av toppmobilene vi kommer til å se denne høsten:

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen