Nå er S88 i butikkene

Tyske Siemens har for lengst lagt inn årene som mobilprodusent. Likevel lever selskapets modellserier videre, gjennom BenQ Mobile. Nå finner du nok et eksempel av Siemens' S-serie med profftelefoner i butikkene, nemlig S88.

S88 kan, i likhet med andre modeller i S-serien, by på mer enn bare de mest grunnleggende funksjoner. Men S88 har også noe helt utenom det vanlige, nemlig en skjerm basert på OLED-teknologi.

OLED brukes som regel i utvendige skjermer på kamskjellstelefoner. I løpet av de senere årene har teknologien gjennomgått betydelige forbedringer, og er nå avansert nok til å brukes på større skjermer.

Fordelen med å bruke OLED-teknologi fremfor for eksempel TFT, er at OLED er langt billigere å produsere, noe som igjen senker prisen på hele telefonen. OLED bruker også atskillig mindre strøm enn TFT, og er dermed langt mer strømvennlig i drift.

Skjermens oppløsning er for øvrig på 176 x 220 punkter og fargedybden er på 262 000 farger.

Tar du en titt på kameraet til S88, vil du finne to megapikslers oppløsning, autofokus og blits. Dette er en rimelig vanlig kameraoppløsning på mobiltelefoner for tiden, og autofokus og blits er funksjoner flere og flere mobilkamera har.

Kameraet til S88 har også zoom, nærmere bestemt 16 ganger. Men du bør ikke hoppe for høyt i taket av 16-tallet, siden digital zoom ikke gjør annet enn å forstørre et utsnitt av bildet i søkeren. Bruker du zoomen på S88s kamera for fullt, vil du neppe få noe annet enn særdeles slørete bilder.

Mange musikkformater
S88 har innebgygget musikkspiller, med støtte for en rekke formater: mp3, AAC+ og AMR, samt MIDI. Skal du overføre sanger, bilder eller andre filer, kan du velge om du vil overføre filene trådløst via blåtann eller kablet via USB.

Når du har fylt opp telefonens internminne på usle 16 MB, kan du kjøpe deg et minnekort av typen microSD. Disse får du i dag kjøpt i størrelser opp til 1GB.

Til tross for statusen som profftelefon, har ikke S88 støtte for 3G, ei heller EDGE. Skal du surfe på nett på du derfor nøye deg med GPRS.

Vil du vite mer om S88?

(Kilder: Digi, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen