Nå er Prada-mobilen her

LG og Prada presenterer KE850.
LG og Prada presenterer KE850.

Det har lenge vært kjent at LG har hatt en ny designmobil med trykkfølsom skjerm på trappene. Nå er telefonen lansert, og alle spesifikasjonene er sluppet. Navnet har vært kjent lenge, og det bekreftes nå at telefonen blir hetende KE850.

LG har gjort seg flid med designen på denne telefonen, og inngått samarbeid med det italienske designhuset Prada om utformingen.

Den nye telefonen er fullstendig tastaturløs, og minner kanskje aller mest på en vanlig PDA. Men det er først når du ser bilder som viser den reelle størrelsen til telefonen at du ser hvor liten og ulik en PDA denne er. Og det er ikke til å komme bort fra at KE850 ligner mye på iPhone.

Det er uansett lite sannsynlig at LG har lånt idéer fra Apple, siden bildene av KE850 har sirkulert på nettet mye lenger enn iPhone har vært offentlig. Kanskje til og med Apple har smugtittet på LG?

Prada-mobilen er utstyrt med en stor tre tommers skjerm som dekker mesteparten av fremsiden. Oppløsningen skal være 240 x 400 piksler, noe som burde bety en klar og skarp skjerm.

Hvordan trykkskjermen fungerer er fortsatt noe uklart, men LG opplyser at Prada ikke bare har vært involvert i selve utformingen av telefonens ytre, men også menyer, ringetoner og den generelle brukeropplevelsen.

Som nevnt er ikke KE850 store karen. Målene 9,9 x 5,4 x 1,2 centimeter gjør denne telefonen tynn og trolig også lommevennlig.

Kamera er også på plass, med en oppløsning på to megapiksler. Optikken er levert av linseproffene Schneider-Kreuznach, som LG samarbeider med.

Om du trenger å komme deg på nett, har KE850 støtte for EDGE, men mangler 3G. Prada-telefonen kan også tas med til USA og Kanada, takket være trebåndsstøtten.

KE850 skal dukke opp i mobilbutikker og Prada-butikker i slutten av februar, først og fremst i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia. Når telefonen kommer til Norge er usikkert.

Og prisen? Prada er ikke akkurat et billigmerke. Regn med å betale fra 5000 kroner.

Her kan du se en video (fransk) av KE850:

(Kilder: Pressemelding, Aving.net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen