Fra Nokias lansering i Barcelona.
Fra Nokias lansering i Barcelona. (Bilde: Nokia)

Nå er Nokias "App Store" lansert

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia hadde i dag en stor lansering på Mobile World Congress i Barcelona. Under lanseringen avslørte selskapet at det nye flaggskipet Nokia N97 som ble lansert i desember, kommer i butikkene i juni.

Nokia lanserte flere telefoner i dag, blant annet to nye telefoner i E-serien.
Les mer om de nye E-serie-modellene »

Lanserer programvarebutikk

Nokia fokuserer på både underholdning og lokasjonstjenester (GPS) i sine nye telefoner. Nå har de også sett seg ut sosiale nettverk, som Facebook. Selskapet samler nå alt i den nye Ovi Store.

Ovi Store gir deg tilgang til programmer, spill, musikk og annet, og skal være en slags sosial butikk hvor du kan se hva vennene dine har kjøpt, liker osv. Nokia N97 blir den første telefonen som utstyres med den nye tjenesten.

Ovi Store skal ikke bare blir tilgjengelig for smarttelefoner med S60, men også selskapets S40-telefoner, som ikke er smarttelefoner.

Et av de store poengene med Ovi Store er at tjenesten over tid skal foreslå innhold for deg. Dette baseres på hva du har kjøpt tidligere. Programmer og spill skal kunne lastes ned og installeres med ett klikk, ikke ulikt Apples App Store.

Ovi Store skal også foreslå innhold for deg basert på hvor du er. Er du for eksempel i London vil butikken foreslå blant annet reiseguider for London.

Nokia lanserer også tjenesten publish.ovi.com, som er en distribusjonskanal for programvare- og innholdsutviklere. Her skal det være enkelt å laste opp innhold til butikken. Det blir mulig å legge ut programmer som kan lastes ned gratis eller mot betaling. Utvikleren skal dersom han velger å selge programmet på 70 prosent av inntektene fra salget.

Blant tilbyderne som er med på Ovi Store i dag finner vi Facebook, Myspace, EA, Qik og andre.

Nokia kaller det selv "den nye standarden" for programvarebutikk, med klar henvisning til Apples App Store, som selskapet tydeligvis er sikre på å danke ut med Ovi Store.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen