Nå er mobil BankID her

Nå er mobil BankID her

Allerede i 2006 begynte bankene i Norge å fantasere om å lansere BankID på mobilen. Nå er muligheten endelig her, og BankID på mobilen er offisielt lansert.

BankID er metoden de fleste nordmenn bruker for å logge seg inn i nettbanken, betale regninger og handle på internett. Den lille kodebrikken du har hjemme brukes til å identifisere deg slik at banken er sikker på at det er du som bruker pengene dine. Nå kan du bytte ut kodebrikken med mobiltelefonen.

Med mobil BankID har du alt du trenger på mobilen, og du kan, ved noen få tastetrykk, identifisere deg når du skal ha tilgang til nettbanken.

De første bankene som er ute med mobil BankID til sine kunder er Skandiabanken og DNB Nor, sammen med Telenor. BankID-samarbeidet, som de fleste norske banker er med i, vil bidra til at de aller fleste bankene i landet vil få mobil BankID etter hvert.

- Ikke avskrekkende priser

Prisene for tjenesten er foreløpig ikke fastsatt, men i følge Ragnar Kårhus i Telenor, vil det ikke koste avskrekkende mye.

- Det blir en pris på banktjenestene og på vår trafikk. Prisen skal ikke være vesentlig forskjellig fra hva det koster med en SMS, sier han til Dagens IT.

(Kilde: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen