Panasonic Lumix DMC-GF3

Panasonic Lumix DMC-GF3

Panasonic Lumix DMC-GF3

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig samlet Panasonic den europeiske fotopressen i Roma for å vise frem sitt nyeste systemkamera med mikroFourThirds-fatning. GF3 har lekket såpass på forhånd - også her på Akam - at det kanskje ikke akkurat er en nyhet lenger, men nå er det i alle fall offisielt og bekreftet fra Panasonic.

Panasonic Lumix DMC-GF3 er ikke store saken, men spesifikasjonene er det ikke mye å si noe på. Kameraet kan tilby rask kontrastbasert autofokus - verdens raskeste i følge Panasonic selv - og vi setter umåtelig stor pris på at man har valgt å begrense kameraets oppløsning til 12 megapiklser. Tester må til for å belyse dette ordentlig, men i utgangspunktet kan vi si at dette er gledelig fordi det potensielt kan bety mye for kameraets bildekvalitet per piksel. 12 megapiksler er uansett mye mer enn de flere noen gang vil få et reelt behov for.

Det er tydelig at det er størrelsen, og å holde den nede, som har stått i høysetet da man designet GF3. Her har man gjort det meste for å gjøre kameraet lommevennlig, og til slutt har man endt opp med et kamera som nesten kan krangle med Sonys Nex C3 om hvilket som er minst.

Den slags prioritering kan ikke gjøres uten at det går på bekostning av noe, og når det gjelder GF3 er det søkeren. Den finnes ikke, og det gjør heller ikke støtten for en ekstern en, så her har man ikke noe annet valg enn å benytte skjermen som søker. Heldivgivs har ikke kompromissvilligheten gått så langt at det har gått ut over skjermstørrelsen, som er 3-tommer (7,6 cm). Skjermen er berøringssensitiv og har 460 000 bildepunkter.

Noen sinke er GF3 heller ikke, og skal klare 4 bilder i sekundet i full oppløsning, i det Panasonic kaller burst mode. Videoopptak foregår i FullHD og AVCHD-format. Selve sensorbrikken leverer fra seg 25 bps, som så blir interpolert opp til 50i. Høyeste ISO-verdi er oppgitt til 6400.

En ting mange stusser på er om GF3 skal erstatte GF2, og det har vi fått vite ikke skal skje, i alle fall ikke riktig ennå. GF2 innehar en separat nisje fra GF3, og dette er også Panasonic klar over. Dermed vil GF2 og GF3 begge være i produksjon og salg i overskuelig fremtid.

Pris og tilgjengelighet i Norge er fremdeles uklart, men artikkelen vil bli oppdatert så snart vi vet mer om dette.

Les også vår Sniktitt på Panasonic Lumix DMC-GF3

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen