Vekk med analogt bakkenett i Trøndelag: Har du en slik på taket må du skaffe deg en digital mottager (Foto: stock.xcng)

Nå er det Trøndelags tur

Siden høsten 2008 har fylke etter fylke fått slukket det gammeldagse analoge bakkenettet for TV-signaler. Nå gjenstår kun landets fem nordligste fylker – og to av dem slår følge nå til uken.

Tirsdag 3. november slås nemlig det analoge bakkenettet i Sør- og Nord-Trøndelag av. Dersom du til vanlig tar inn TV via bord- eller takantenne betyr det at du må investere i en digital dekoder (mottakerboks) eller TV med innebygd dekoder.

Eksempler på slike dekodere er Sagem ITD91 og Grundig DTR 8740.

Eksempler på flat-TV-er med innebygget digital mottager er Samsung LE40B535 og LG 50PS3000. I tillegg til TV-en trenger du også en såkalt CAM-modul (for å kunne ta inn andre kanaler enn NRK), som programkortet settes i.

I noen sjeldne tilfeller må også den eksisterende antennen byttes ut, men dersom du tar inn TV2 allerede (du har en UHF-antenne) bør det gå greit. Utendørs antenne er å anbefale, men det kan også fungere med en innendørs variant, avhengig av forholdene.

For å få tilgang på kanaler utover NRK1, NRK2, NRK3 og inntil videre TV2, må du tegne et abonnement hos RiksTV. Det blir forresten slutt på at TV2 distribueres gratis i bakkenettet fra og med 2010.

I Nordland slukker det analoge bakkenettet den 17. november og i Troms og Finnmark den 1. desember. For øvrig slukkes også det analoge nettet i hele Danmark i ett jafs denne helgen.

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Tar du inn TV via kabel eller satelitt blir du naturligvis ikke berørt av denne omleggingen.

Les mer i vår guide om det digitale bakkenettet i praksis.

(Kilde: NTV.no, DigitalTvNorge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen