Nå er det slutt for Samsung-harddiskene

Nå er det slutt for Samsung-harddiskene

Avtalen med Seagate er i boks.

I våres ble det klart at Seagate ville kjøpe Samsungs harddisk-divisjon, som på det tidspunktet var den tredje største aktøren i verden. Kjøpesummen lød på hele 1,375 milliarder dollar.

Seagate melder nå at avtalen er ferdigstilt. De har tatt over hele avdelingen, både de ansatte, infrastruktur, fabrikker og teknologi. Denne uken er der dermed helt slutt på harddisker fra Samsung.

Få, men store aktører

Med dette oppkjøpet i boks er det totale harddiskmarkedet snart redusert til bare tre betydelige aktører. Dette avhenger av at Western Digital får landet kjøpet av Hitachi, som vil gjøre dem til den dedikert største aktøren. Bak kommer nye Seagate og Toshiba.

Som en del av oppkjøpet følger det med en avtale som gjør at Samsung og Seagate vil samarbeide tett rundt SSD-teknologien. Samsung, som er en av de største tilbyderen av minne til SSD-er vil dele dette med Seagate, og Seagate vil dele deres hybrid-teknologi. Videre er det Seagate som nå skal levere harddisker til Samsungs bærbare maskiner.

Presset marked

Samsung solgte divisjonen fordi de rett og slett ikke tjente penger på den, noe som viser hvor presset markedet er. Harddisker har, før krisen i høst, fått kraftige priskutt det siste året, og møter konkurranse fra SSD-produsentene på flere kanter. Det er tidligere rapportert at mobile løsninger, slik som nettbrett, tar over betydelige deler av PC-markedet. Slike enheter benytter flash-minne, og ikke tradisjonelle harddisker.

Bedre har det neppe blitt etter at flommen i Thailand lammet hele bransjen og startet en langvarig harddiskkrise. Det er forventet at minst 50 millioner harddisker vil mangle i fjerde kvartal. Prisene har skutt i været, og Seagate selv har sagt at det neppe endrer seg med det første.

(Kilde: Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen