Nå er det offisielt
Teknofil

Nå er det offisielt

Debatten om hvorvidt spill er kunst eller ikke kommer nok til å fortsette i mange år fremover, men nå har det skjedd en interessant utvikling i USA.

Det statlige byrået National Endowment for the Arts har nemlig inkludert spill blant sine satsningsområder – og har endret navnet på den respektive kategorien fra "Arts on Radio and Television" til "Arts in Media."

Dette betyr at spill nå sidestilles med tradisjonelle formater som film, TV og radio, såvel som de andre nykommerne satelitt- og Internett-basert media.

"For allmennhetens beste"

National Endowment for the Arts deler ut midler for å fremme kunstprosjekter "for allmennhetens beste," og dette innebærer vanligvis produkter som ellers ikke ville ha fått tilstrekkelig finansiering av kommersielle aktører.

Kunstnere som ikke vil tilby verket sitt kommersielt kan dermed søke om opptil 1,1 millioner kroner for likevel å kunne realisere kunsten sin.

Kunstneriske spillprodusenter som ønsker å delta i en slik ordning må dermed konkurrere om midlene med prosjekter innen film, TV, radio og Internett, noe som kan vise seg å bli en stor utfordring.

Hva slags spill vi eventuelt får se som resultat av dette er ennå vanskelig å si, men de vil mest sannsynlig skille seg ut fra førstepersons skytespill og liknende vi pleier å finne i butikkhyllene.

Det er uansett en liten bragd for spillmediet å bli anerkjent av den amerikanske staten på denne måten, og dette vil forhåpentligvis bidra til å fremme flere spennende debatter og spillprosjekter i årene fremover.

(Kilder: CrunchGear, The Escapist, Icrontic)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen