Nå er det håp for Mac-brukere

Så langt har det vært kronglete å synkronisere mobilen mot Mac. Det har vært mulig å synkronisere adressebøker og å overføre filer, men som helhet har opplevelsen vært under forventningene til mange. Med et så velutviklet operativsystem burde det ha vært enklere å koble opp de to redskapene som mange bruker mest i hverdagen; data og mobil.

Et tysk firma har gitt ut et program som lover bedre kommunikasjon mellom mobiler og Macer. Fonelink heter programmet, og har en mengde praktiske funksjoner som har manglet tidligere. Programmet har støtte for mange Nokia- og Sony Ericsson-mobiler, og for Motorolas Krzr K1 og Rizr Z3.

For det første bidrar programmet til å gjøre det smidigere å overføre filer. Med hjelp av "smarte mapper" kan programmet automatisk sortere filer man kopierer till rett mappe i telefonen. Man behøver altså ikke å vite eksempelvis hvor bakgrunnsbilder skal ligge, det er bare å dra og slippe.

Programmet lar også brukeren overføre kontakter mellom telefonens adressebok og den som er innebygd i Mac OS X, i tillegg til møter og andre hendelser mellom telefonen og Icall. I motsetning til Isync, er det i dette programmet mulig å gjøre de forskjellige tingene i separate handlinger.

For multimedia finnes det funksjoner for å automatisk konvertere filer slik at de kan spilles av mobilen, for å lage ringetoner, og for å gi tilgang til media på telefonen via Itunes, Iphoto og Imovie.

Sist men ikke minst har Fonelink en sikkerhetskopifunksjon ved navn Time Tunnel, som ligner Apples Time Machine, ikke bare i navnet men også i funksjonalitet. Med Time Tunnel kan man ta automatiske kopier av hele telefonminnet. Man kan også hente filer fra ønsket dato.

Fonelink koster cirka 30 euro (omtrent 240 kroner) inklusive moms, og finnes tilgjengelig i demoversion her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen