Nå er det 3G-dekning på Mount Everest

I forrige uke åpnet Telia Sonera-eide Ncell en basestasjon på Base Camp, Mount Everest i Nepal. Det betyr at man fra nå av kan ringe, sende meldinger eller bruke mobilt internett fra verdens høyeste fjell.

Hvis du først har tuslet det lille stykket opp fra Kathmandu, kan det jo være ekstra befriende å dele med verden at det er du som nå står på toppen av den - for eksempel på Facebook. Eller ved å laste opp en You Tube-video.

Til nå har du måttet klare deg med satellittelefon, og dette er som kjent en svært kostbar affære. Titusener av mennesker ferdes i Solukhumbu-distriktet ved Mount Everest hvert år, og for disse vil 3G-dekningen være kjærkomment, ifølge Reuters.

Les også: 4G drøyer i de norske byene

- Denne prestasjonen er like mektig som høydeforskjellen her, ettersom høyhastighets internett via 3G vil bringe raskere og rimeligere teletjenester til folket som bor i Khumbu-dalen, så vel som turgåere og klatrere, sa Telia Sonera-sjef Lars Nyberg ifølge Reuters.

Ncell-sjef Pasi Koistinen fortalte reportere i Kathmandu at han hadde mottatt "verdens høyeste videosamtale" fra Base Camp på 5 300 meter i forbindelse med åpningen av 3G-nettet.

Kun en tredjedel av Nepals befolkning har mobildekning i dag. Telia Sonera vil imidlertid bruke inntil 100 millioner dollar de neste par årene på å øke befolkningsdekningen til 90 prosent.

Bor du nærme en basestasjon?
Sjekk oversikten over Norges mobilmaster her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen