Nå bør du fjerne festbildene

Teknologien utvikles raskere enn de fleste klarer å henge med. Det er velkjent at unge lettere lærer seg å bruke ny teknologi, mens jo eldre vi blir desto tregere går det. Det er derimot ikke viljen det står på, og nå skal de gamle innta Facebook.

Vekk med festbildene
Den 4. spetember er dagen du bør passe deg for, for da avholdes den årlige Seniorsurf-dagen. Da åpnes landets biblioteker, frivillighetssentraler, seniorsentre og skoler for landets eldre generasjoner som gjerne vil lære litt mer om data. Om du har pinlige bilder på Facebook bør du fjerne dem innen da, for å komme seg på Facebook er et av målene for de eldre, og det er ikke nødvendigvis for å kommunisere med deg.

- Seniorer er lei av å ikke finne fram til www.nrk.no. De har problemer med å klare data på jobben, eller de vil lese på Facebook hva familiens unge er opptatt av, skriver Seniornett i pressemelding.

Det er utvilsomt en bestemor eller to som kan få seg et lite sjokk denne dagen når de ser hva barnebarna deler med venner og bekjente.


4. september vil nok mange gamle få seg en overraskelse når de ser hva barnebarna legger ut på Facebook.

Kunnskap i fokus
Det er ikke kun Facebook som vil være i fokus denne dagen. Derimot vil det jobbes hardt for å vise hvordan bibliotekene kan brukes som digitale læringsarenaer.

- Bibliotekene må hjelpe folk til å mestre det digitale verktøyet og finne fram til innholdet, sier Tone Moseid, leder for bibliotekene i Norge.

Denne dagen vil du dermed risikere å få en svært kunnskapsrik farfar som venn på Facebook. Seniorsurf er åpent for alle som vil lære mer om databruk. Om du selv vil delta kan du på seniornett.no se hvor det holdes kurs i nærheten av deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen