Nå blir Windows-mobiler billigere

Nå blir Windows-mobiler billigere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Steve Ballmer i Microsoft holdt i går en tale for Cellular Technology Industry Association of America (CTIAA) der han lovte at Windows-mobiler skal bli langt billigere enn de er i dag. Telefonene vil bli billigere i takt med at stadig flere forventer avanserte mobiltelefoner med egenskaper som lar dem knytte sammen det folk vil gjøre hjemme og på jobb, i følge Microsoft. 

Les også:
Microsoft kopierer iPhone
Ikke mobil fra Google likevel
Nå kommer ny Office til mobilen


Samtidig annonserte Microsoft sin kommende ”Mobile Device Manager”, som er en serverløsning som lar mobile arbeidere komme til innhold og applikasjoner på bedriftens servere på en sikker måte. Innhold man tidligere bare hadde tilgang til fra en laptop eller PC vil nå bli tilgjengelig på mobiltelefonen, hevder Microsoft. 

Lavprismobiler
I USA vil AT&T tilby en Windows-mobil til 49,99 dollar, som tilsvarer drøyt 300 kroner. I følge Microsoft vil det snart komme en ny modell til under 100 dollar, men hvilken modell dette er vil Microsoft ikke fortelle. 

Hvordan Microsoft skal greie å kutte prisene på Windows-mobiler er litt uklart. Mens Apple og Blackberry (RIM) selger sine egne mobiler, har Microsoft ikke noen tilsvarende egenproduksjon. Istedet har de lisensiert ut operativsystemet til tredjepartsleverandører. Microsoft kan gjøre lisensene billigere, men om prisene skal mye ned må Microsoft trolig gjøre mer for å glede produsenter og operatører. I praksis kan dette bety subsidiering av markedskampanjer, støtte til operatører osv.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen