Nå blir Thunderbolt-disker billigere

Nå blir Thunderbolt-disker billigere

Gjør lagringsplassen enda større til din Macbook Pro.

LaCie lanserer to nye eksterne harddisker med Thunderbolt-tilkobling, og blir det første selskapet til å lansere disker til en pris under 1000 dollar.

Begrenset utvalg

Thunderbolt er fortsatt en relativt ny teknologi, og har bare vært på markedet i omtrent seks måneder. Det er hovedsaklig Apple som har frontet Intels fartsmonster, og samtlige MacBook Pro-laptoper har Thunderbolt-tilkobling. Denne teknologien lar deg overføre filer med en ytelse på hele 10 Gbit/s, og har blitt sett på som en hard konkurrent til USB 3.0.

Utvalget av Thunderbolt-disker har imidlertid vært svært begrenset, og de fleste som har ønsket å prøve ut den ekstreme ytelsen har vært nødt til å kjøpe de dyre Pegasus-boksene fra Apples egne nettbutikk, som her i Norge selges for mellom 7000 og 13 000 kroner. Da varierer kapasiteten mellom 4 og 12 TB, men selv om det er mye lagringsplass er det en meget høy pris.

Mye billigere, men ikke billig

Med LaCies Little Big-disk har det imidlertid kommet en ny konkurrent på markedet. De nye boksene fra LaCie inneholder et par av 2,5-tommers disker i et Mac OS RAID-konfigurering, og lover ytelser på opptil 190 MB/s. RAID-oppsettet er tilgjengelig som enten to 500 GB 7200 RPM-disker, eller to 1 TB 5400 RPM-disker, hvorav hver av dem har to Thunderbolt-tilkobling. Disse kan brukes for å seriekoble en haug av LaCies Little Big-disker, hvis du skulle ha behov for enda mer lagring. En SSD-versjon av Little Big skal også være i planene, og skal lanseres i oktober.

Selv om LaCie Little Big ikke har like mye lagringsplass å tilby som Pegasus-diskene som Apple har i butikken sin nå, er det greit med et langt billigere alternativ. Her må du nemlig «bare» ut med 399 dollar for 1 TB, eller 499 dollar for 2 TB, altså henholdsvis 2300 kroner og 2900 kroner. I Norge er prisen imidlertid litt høyere, og går for 2690 kroner og 3590 kroner i Apples norske nettbutikk.

Les også: Vi tester Apple Macbook Air

(Kilde: Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen