Sandisks nye mobil-flaggskip. (Bilde: Sandisk)

Nå blir minnekortene sprekere

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

Dersom du har kjøpt deg et minnekort fra Sandisk de siste årene, har du muligens lagt merke til at enkelte av kortene er merket med "Ultra". Disse kortene er litt dyrere, og skal være litt raskere enn de "vanlige" minnekortene.

Produsentenhar nå lansert en spesiallaget Ultra-serie for mobiltelefoner. De nye kortene har fått navnet Sandisk Mobile Ultra.

Mobile Ultra-kortene skal ha en overføringshastighet på 20 Mbps, som er fire ganger raskere enn variantene som er tilgjengelige i dag. Ultra Mobile-serien kommer i formatene micro-SD, micro-SDHC og Memory Stick Micro M2. Serien vil være tilgjengelig i kapasiteter fra 2 til 8 GB, og leveres med ti års garanti.

Kortleser medfølger

Kjøper du et Ultra Mobile-minnekort får du også med en USB-pinne med minnekortleser, slik at du kjapt kan ta kortet ut av telefonen og koble det til en datamaskin, noe som i de aller fleste tilfeller går langt raskere enn å bruke en USB-kabel mens kortet fremdeles står i telefonen.

Prisen på kortene i den nye serien varierer naturlig nok etter minnekorttype og kapasitet. Det billigste kortet er Mobile Ultra micro-SD 2 GB, som koster $22 (tilsvarer rett over hundrelappen), mens den dyreste varianten, Mobile Ultra M2, vil ligge på $122 (omtrent 620 kroner).

(Kilder: Sandisk, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen