Nå blir minimaskinene billigere
Teknofil

Nå blir minimaskinene billigere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Små lette maskiner til en billig pris tok markedet med storm i fjor. Etter hvert har maskinene blitt kraftigere, mer avanserte og dessverre dyrere. Men nå faller prisene.

Prioriterer harddisk
I starten var Asus Eee-PC, en maskin med 7 tommer skjerm, lite mine og uten tradisjonell harddisk. I stede var maskinene utstyrt med såkalt SSD-disk, en lagringsenhet uten bevegelige deler. Dessverre er prisen på slike disker svært dyre, så maskinen hadde kun noen få gigabyte lagring tilgjengelig. Etter hvert har flere produsenter gått over til harddisk for å få mer plass til lagring på maskinene. Det medfører nå et prisfall på maskinene.

Ifølge Digitimes kutter Acer og Asus prisene på sine maskiner med SSD lagring. Dette er rett og slett fordi maskinene selger for dårlig sammenlignet med hardiskbaserte maskiner. Publikum er tydeligvis mer interessert i maskiner med større lagring. Også Intel har annonsert at de vil kutte veiledende pris på sine SSD-disker med en tredjedel, ifølge Engadget.


Kutter i Taiwan
Det er i første rekke kunder i Taiwan som vil merke prisfallet. Her koster nå Acer Aspire One med 8GB SSD rundt 1.300 kroner og Asus Eee PC med 8.9 tommer skjerm og 20GB SSD kan kjøpes for 1.800 kroner.

Her i Norge koster en lignende maskiner i dag rundt 2.300 og 3.300 kroner, men trolig vil vi merke et utslag av prisjusteringen også her i landet. Det vil likevel ta en stund før dette skjer. Først må de lagrene som er på plass tømmes og nye partier må bestilles. Sannsynligvis vil dette ta en tre måneders tid.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen