Nå blir HTC-mobilene lynraske

Nå blir HTC-mobilene lynraske

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mobilen nærmer seg stadig PC-kapasiteter. Qualcomm, som blant annet produserer hardware ("innmaten") til HTCs toppmodeller, lanserer et brikkesett (chipset) som støtter prossessorer på opptil én gigahertz, skriver mobil.nu.

Les mer:

- HTCs nye GPS-lekkerbisken
- HTC forbedrer Touch
- HTC Dream

Sitter i populære mobiler

Prossessoren og brikkesettet er en naturlig del av en utvikling der mobiler blir utstyrt med trykkfølsomme skjermer, HSDPA (3,5G/Turbo-3G), og GPS. Alle disse funksjonalitetene krever nemlig en god del prossessorkraft, og derfor kan det fort bli nødvendig med en såpass høy prossessor-frekvens som én Ghz.

Qualcomms litt eldre brikker sitter blant annet i mobiler som HTCs TyTN II, Touch Dual og Touch Cruise. Det nye brikkesettet, som går under navnet Snapdragon, er ennå raskere enn de som befinner seg i dagens toppmodeller.

Det nye brikkesettet støtter altså en rask prossessor, men også HSDPA (Turbo-3G) helt opp til 7,2 megabit per sekund, i tillegg til Bluetooth og Wlan. Snapdragon støtter også flere forskjellige mobil-TV-formater og GPS.

HTC har allerede uttalt at de vil komme med modeller som bruker det nye brikkesettet, men disse mobilene vil først komme ut til neste år. Kanskje vil dette blant annet være en del av HTC Dream, som kan bli den første mobilen med Googles operativsystem Android?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen