Nå blir det lettere å lage billige Windows Phone-mobiler

Microsoft endrer maskinvare-kravene.

Microsoft endrer maskinvarekravene sine for Windows Phone-mobiler, og gjør det lettere for mobilprodusenter å bruke operativsystemet deres.

Trenger ikke lenger kamera

Tidligere har mobilprodusenter som har villet lage Windows Phone-mobiler måttet føye seg etter noen svært strenge regler. I motsetning til Android som har støtte for ting som uttrekkbart tastatur, liggende skjerm eller numeriske taster, har både Apple og Microsoft valgt en litt strengere linje.

Apple er selvfølgelig strengest, da de ikke lar noen andre bruke deres operativsystem. Microsoft har heller valgt å sette opp en rekke minimumskrav på maskinvaren, slik at det er lettere for dem å gjøre oppdateringer til operativsystemet.

Maskinvarekravene har gjort at de fleste Windows Phone-mobiler ser ganske like ut, men veldig like spesifikasjoner. Nå har imidlertid Microsoft gjort det litt lettere for produsentene, og fjernet et par av kravene: Windows Phone-mobiler krever ikke lenger kamera (og dermed heller ingen kameraknapp), og heller ingen gyro eller kompass.

Dermed er minimumskravene for å lage en Windows Phone-mobil blitt litt lettere å svelge, og ser nå ut slik:

  • Start, Søk og Tilbake-knapp
  • Skjerm med WVGA-oppløsning (800 x 480 piksler)
  • Kapasativ berøringsskjerm
  • Tilkobling via telefonnett og Wi-Fi
  • Minst 256 MB arbeidsminne
  • Minst 8 GB lagringsplass
  • A-GPS
  • Aksellerometer

Flere billigmobiler?

Om disse endringene vil gjøre at vi får se flere billigmobiler med Windows Phone installert får vi bare vente og se. Med tanke på at Nokia nettopp har begynt å lage Windows Phone-mobiler er det ikke usansynlig å tro at de vil dra nytte av de litt mer overkommelige maskinvarekravene.

Foreløpig har de bare annonsert to mobiler med Microsoft-OS-et, i form av Lumia 800 og Lumia 710, som forventes å komme i butikken tidlig 2012.

Les også: Sniktitt: Nokia Lumia 800

(Kilde: WP Central)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen