Nå blir det billigere

Alternativ tekst mangler

De høye roamingprisene innad i EU vil bli kuttet så snart Tyskland overtar presidentskapet i EU. Det lovet den tyske finansministeren Michael Glos onsdag. Glos understreket, ifølge Dow Jones Newswire, at prisene for samtaler tatt på utenlandsopphold innad i EU vil bli kuttet i løpet av første halvdel av 2007.

Tidligere har EU-parlamentet vedtatt en makspris på 4 kroner for samtaler til hjemlandet, 2,70 kroner for samtaler innad i landet du befinner deg i og 1,2 kroner for å motta samtaler hjemmefra. Men parlamentet har ikke vedtatt noen løsninger for hvordan markedet skal tilpasse seg prisene, og det er opp til hver enkelt land å etterse at operatørene faktisk følger reglene. Derfor er det svært viktig at EU følger opp vedtaket og sørger for at operatørene senker prisene sine.

Selv om Glos understreket av prissenkningen vil finne sted, så ville ikke den tyske finansministeren komme med noen konkrete løsninger for hvordan dette skal gjøres.

Selv om Norge ikke er medlem av EU har både NetCom og Telenor gått med på å senke sine roamingpriser, i tråd med EUs vedtak.

(Kilde: Cellular-News, DJ Newswire)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen