Nå blir bilen trådløs sone

Nå blir bilen trådløs sone

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nettradio i bilen, gratis bredbåndstelefoni fra førersetet, onlinespill i baksetet - fremtiden er nærmere enn du kanskje tror.

Mobilt Internett
Den trådløse routeren fra Dension har ikke innbygget løsning for tilkobling til Internett. Men du kan koble et vanlig USB-modem til routeren, og la alle i bilen surfe på nett fra maskiner eller mobiltelefoner med trådløst nett. Du kan selvsagt også føre samtaler over Internett-telefoni, eller gjøre andre saker som du trenger trådløst Internett til.

Trådløse routere med innbygget eller ekstern tilgang til mobilnett har i sett før, men denne løsningen fra ungarske Dension skiller seg fra mengden.

Nettverksdisk
Den viktigste forskjellen fra andre routerløsninger vi har sett, er at denne også har støtte for USB-minne. Ved å sette en minneplugg i USB-porten kan alle som er koblet til routeren streame musikken, bildene eller filmene til sin egen spiller.

Den andre forskjellen er at routeren automatisk kobler seg til hjemmenettet ditt når du parkerer hjemme. Dermed kan du sitte på din egen PC hjemme, og bestemme hva som skal ligge på minnet i bilen. Minnet i routeren fremstår nemlig som en nettverksdisk når routeren får kontakt med hjemmenettverket.

Wi Drive
Dension kaller systemet for Wi Drive, og koblet mot bilens underholdningssystem kan du til og med høre internettradio mens du kjører. For å få til dette legger du bare nettradioinnstillingene på USB-minne, og så spiller du av nettradiokanalen som om det var en mp3-fil.

Systemet ble første gang vist på CeBIT sist uke, og hva denne løsningen vil koste er ennå ikke klart. Dension opplyser at den kommer på markedet i april.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen