Nå virker tale og SMS via 4G
Teknofil

Nå virker tale og SMS via 4G

4G er kun til datatrafikk, sier du? Ikke nå lenger.

I Norge er det foreløpig kun NetCom som har lansert sitt 4G-nett. En av utfordringene for dem –og Telenor, som også bygger 4G-nett – har vært det å kunne svitsje mellom 3G og 4G, ettersom sistnevnte kun har fungert som datanett.

Les også: ZTE med billig 4G-mobil til høsten

Nå har imidlertid Renesas Mobile og Nokia Siemens Networks demonstrert en metode for å overføre telefonsamtaler (Voice over LTE) og SMS via 4G, ifølge Mobilsiden.dk. I demoen ble det brukt smartmobiler med Android 4.0.

– Ettersom mobilnettene blir stadig mer traffikerte, må operatørene finne nye måter å håndtere trafikken på. Ved å styre flere tjenester i alle IP-nettverk får operatørene muligheten til å frigjøre spektrumet som brukes til kretsbryterne i GSM- og WCDMA-nett. Denne demonstrasjonen viser at Renesas Mobile hjelper operatørene på rett spor, sier direktør Heikki Tenhunen i Renesas Mobile i en pressemelding.

Dette kan være et stort skritt nærmere det å benytte 4G-nettet til tale og SMS, slik at man ikke nødvendigvis trenger å route slikt over til GSM/3G-nettet.

Les også: NetCom gjør 4G til standardhastighet

(Kilder: Mobilsiden.dk, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen