Philips' eksterne SSD med USB 3.0.
Philips' eksterne SSD med USB 3.0. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Nå vil Philips selge deg SSD-er

Og først ut er denne smekre lommemodellen.

Hardware/Taipei: Også den nederlandske elektronikkjempen Philips hadde funnet veien til årets Computex-messe i Taiwan. Og der, blant minnekort og minnepinner, dukket det opp en kjent bokstavkombinasjon: SSD.

Hvis du nå spør deg selv hva Philips skal finne på i et såpass etablert marked, er det faktisk slik at de har en fet finger med i dette spillet allerede. Philips og Lite-On snekret nemlig sammen et nytt selskap i 2007, kalt PLDS. Disse skulle i første rekke sysle med optiske drev, men har det også moro med SSD.

Her på berget har faktisk SSD-er fra PLDS vært i butikkene en liten stund, med Plextor-varemerket klistret på.

Philips' eksterne SSD, sett fra siden.
Philips' eksterne SSD, sett fra siden.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Men nok om det. På Philips' stand fant vi altså en ekstern SSD i all sin prakt. Med de vitale målene 92 x 52 x 9 mm virket den svært så portabel, og over USB 3.0-grensesnittet skal hastigheten være 220 MB/s for lesing og 140 MB/s for skriving.

Med kapasiteter opp til en hel terabyte snakker vi altså her om relativt rask og lommevennlig lagringsplass – i det minste får du lett plass til den i sekken. Produktet vil komme i blå, lilla, rød, hvit og grå farge, og etter planen skal den slippes på markedet i løpet av sommeren.

Kjøre sitt eget SSD-løp?

Med SSD-kunnskapene Philips har fra PLDS, og med sin egen eksterne SSD på display, ble det naturlig å lure på om Philips siktet mot det vanlige SSD-markedet også.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Og dersom vi skal tolke det vi faktisk fikk se, virker det nesten slik. For utstilt stod også Philips-merkede 2,5-tommers SSD-er.

Noen detaljer rundt disse SSD-ene fikk vi ikke ut av Philips' asiatiske representanter, med unntak av at det visstnok var "noe de jobbet med". Så får vi bare vente og se om dette betyr at Philips har tenkt å kjøre sin egen linje og eget merkenavn på SSD-er i fremtiden.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

For det kan jo også kun være en måte å vise at de faktisk henger med i utviklingen på.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen