De høyfrekvente og høyoppløste TV-sendingene skal vises på LGs egne OLED-TV-er.
De høyfrekvente og høyoppløste TV-sendingene skal vises på LGs egne OLED-TV-er. (Bilde: LG)

Nå vil LG gi oss mye jevnere TV-bilder

Skal demonstrere 4K-overføringer med superhøy bildefrekvens.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den sørkoreanske TV-giganten LG slå et slag for TV-sendinger med mye bedre bildeflyt, melder selskapet i en pressemelding.

LG skal nemlig snart demonstrere den nye teknologien HFR (high frame rate), som er beregnet nettopp på TV-sendinger. Demonstrasjonen skjer i samarbeid med det Luxembourg-baserte satellittselskapet SES.

4K og 120 bilder per sekund

HFR-teknologien som skal vises frem takler hele 120 bilder per sekund, og det i 4K-oppløsning. Sendingene skal vises på OLED-TV-er fra LG som inneholder en prototypeversjon av HFR-programvaren.

Foto: LG

De fleste TV-sendinger som produseres i dag støtter ifølge LG opptil 50 bilder per sekund, så den nye teknologien representerer altså et ganske betydelig sprang fremover. Mange TV-programmer sendes kun i 24 eller 30 bilder per sekund.

Hensikten med den nye teknologien er å gi seere mye glattere og bedre bildekvalitet, særlig når det gjelder sendinger med mye raske bevegelser, slik som sportssendinger. LG sier den høye bildefrekvensen vil eliminere bevegelsesrelaterte forringelser av bildekvalitet, slik som hakking og uklarhet.

Teknologien er altså ennå kun på demonstrasjonsnivå foreløpig, så det er høyst uvisst når løsningen vil få en mer bred lansering. Dette vil trolig avhenge av oppgraderinger av mye av infrastrukturen rundt TV-opptak- og sendinger. At man nå har kommet i gang med arbeidet kan imidlertid love godt for TV-fremtiden.

Tyske Loewe slår nå på stortromma med både OLED, HDR og 4K »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen