(Bilde: YouTube)

Nå vil Google lære deg kvantefysikk – med Minecraft

Har laget en lærerik mod til det populære spillet.

Kvantefysikk er på mange måter et mystisk og uhåndgripelig felt, men har samtidig blitt mer aktuelt og relevant i IT-verdenen i form av kvantedatamaskiner og nå senest også kvantekryptologi.

Google er blant dem som har investert i denne potensielt berikende teknologien, og nylig lettet selskapet på sløret og viste frem sin nye kvantedatamaskin.

Minecraft som læreredskap

Selv om teknologien er lovende er Google ennå ikke sikker på akkurat hva den kan brukes til, og i den forbindelse ønsker selskapet nå å oppfostre flere fremtidige kvantedatamaskin-teknikere.

Da må man først få ungdommen interessert i den vanskelige kvantefysikken, noe Google nå prøver å gjøre med noe så kreativt som en egen mod til det svært populære spillet Minecraft.

Modden heter qCraft og er utviklet i samarbeid med blant andre organisasjonen MinecraftEdu. Den lar spillerne leke og eksperimentere med blokker og byggverk som er ment å representere de underlige kvantefysiske fenomenene, i den hensikt å forhåpentligvis lære et og annet.

Oppdage på egen hånd

For å gjøre modden tilgjengelig for flest mulig har ikke utviklerne forsøkt å lage en simulator, men kun kreative «analogier» til kvanteprosesser for å demonstrere hvor ulogiske og lite intuitive disse kan være i forhold til dagligdagse fenomener.

Som med Minecraft selv er qCraft et redskap for kreativ utfoldelse hvor spilleren oppdager nye ting på egen hånd, og Google selv sier de er spente på å se hva modden vil bli brukt til. Du kan laste den ned gratis her. Sjekk også video under.

Lurer du på hvordan kvantedatamaskiner fungerer? Her er et par forklarende videoer »

(Kilde: Google, via Slate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen