Nå vil Apple plassere knapper  bak  skjermene
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Nå vil Apple plassere knapper bak skjermene

Spenstig konsept på gang fra IT-giganten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Patenter er noe som spiller en viktig rolle i IT- og teknologibransjen, og Apple er blant dem som er ganske ivrige når det gjelder å sende inn nye patentsøknader, nå sist med en idé om en mus som kan kjenne hvor hardt du trykker.

Nå har nettstedet AppleInsider funnet frem til en ny patentsøknad fra selskapet med en og annen fiffig idé. Denne gangen dreier det seg om en ny berøringsløsning for skjermene på elektroniske dingser.

Vil gjøre skjermene heldekkende

Det patenten i grove trekk beskriver er en form for fleksibel skjerm, noe som ikke i seg selv er spesielt oppsiktsvekkende med tanke på at OLED-skjermer av denne typen allerede har begynt å melde sin ankomst.

En av illustrasjonstegningene til den nye patenten.
En av illustrasjonstegningene til den nye patenten.Foto: USPTO

Det Apple imidlertid ser for seg er at disse skjermene skal legges over andre komponenter på den aktuelle enheten, slik at man for eksempel kan aktivere fysiske knapper eller trykksensorer gjennom skjermen.

Skjermen kan også legges over komponenter som høyttalere og mikrofoner, og Apple nevner også muligheten for å gi brukeren taktile tilbakemeldinger gjennom den fleksible skjermen.

Bedre utseende

I patentdokumentet skriver Apple at noe av idéen bak dette konseptet er å gjøre det mulig å utvide arealet til skjermene enda mer enn i dag, slik at skjermene dekker hele flaten til den elektroniske enheten.

En annen fordel er at man kan redusere antall åpninger, noe som reduserer sjansen for at rusk og rask trenger inn i enheten. I tillegg mener Apple at konseptet bidrar til et bedre utseende og «estetisk appell».

Apple beskriver en rekke ulike designforslag til hvordan idéen kan gjennomføres i praksis, og det er uvisst hva selskapet eventuelt havner på dersom patenten noensinne vil bli realisert. For flere detaljer kan du sjekke ut selve patentdokumentet.

Mens noen tar patenter er det andre som gir fra seg: Elbilprodusenten Tesla ga bort alle patentene sine »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen