Nå vet vi hvorfor ny toppmodell får to kameraer
(Bilde: GSM Arena)

Nå vet vi hvorfor ny toppmodell får to kameraer

Reklamebrosjyre fra mobiloperatør avslører det meste.

Det er ikke så veldig mye vi ikke vet om HTCs kommende toppmodell, etter at en 12-minutters videogjennomgang av HTC M8 – eller «nye One» – dukket opp nylig. Men det har likevel vært uklart hvorfor HTC har valgt å utstyre den nye mobilen med to kameralinser.

Denne Telstra-brosjyren omtaler dobbeltkameraet i nye HTC One.
Denne Telstra-brosjyren omtaler dobbeltkameraet i nye HTC One.Foto: GSM Arena

Mysteriet er nå antagelig avslørt, etter at nettstedet GSM Arena har fått tak i et bilde av det som skal være en reklamebrosjyre fra den australske mobiloperatøren Telstra. 

Reklamebrosjyren bekrefter også navnet – som blir «The All New HTC One». 

Endre fokus og lag 3D-effekter

I brosjyren beskrives kameraet på følgende måte:

«Duo Camera: Ta bilder med sterke og klare farger selv i dårlig lys, og rediger bildene profesjonelt etter at du har tatt dem. Velg hvor du vil fokusere, uthev det du elsker, myk opp bakgrunner og legg til 3D-effekter.»

Andre produsenter, som Nokia, Samsung og Sony, har også kameraapper med mulighet til å endre fokus etter at bildet er tatt – men disse tar mange bilder raskt etter hverandre, med ulik fokus. Det er mulig det doble kameraet i 2014-versjonen av HTC One vil gjøre dette på en bedre måte. Men det har også vært spekulert i om det andre kameraet kan være en infrarød sensor som bistår ved fotografering i svakt lys. 

Foto: @evleaks

Brosjyren bekrefter også at den nye HTC One-modellen vil få en 5-tommers skjerm med Full HD, samt at telefonen vil komme med HTC Sense 6.0-brukergrensesnittet. 

Snapdragon 801

GSM Arena har også fått tak i komplette spesifikasjoner til telefonen. Telefonen skal ha en Snapdragon 801-brikke med fire prosessorkjerner på 2,3 GHz. Batteriet skal være på 2600 mAh, og telefonen vil ha 16 GB lagringsplass og MicroSD-kortplass. Størrelsen skal være 146,36 x 70,6 x 9,35 millimeter, og telefonen vil veie 160 gram.

Brosjyren sier ingenting om kameraoppløsning, men bildebrikken skal ha samme størrelse som fjorårets HTC One-modell – det vil si 1/3,0". Største blenderåpning er f/2,0. Maks oppløsning på videoopptak vil være 1080p, og ikke 4K, som noen har spekulert i. Operativsystemet vil være Android 4.4.2 (KitKat).

I Telstras brosjyre koster telefonen 840 australske dollar, som tilsvarer ca. 4 500 kroner. 

Amobil.no er tilstede under HTCs lansering den 25. mars, og kommer til å liveblogge fra arrangementet. 

Her kan du se en videodemonstrasjon av 2014-modellen av HTC One »

(Kilde: GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen