Nå spøker det for Razers helsprø Christine-maskin
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Nå spøker det for Razers helsprø Christine-maskin

En av CES-messens snakkiser i trøbbel.

Da vi besøkte CES-messen i Las Vegas tidligere i år kom vi over en svært spesiell konstruksjon hos Razer: Den modulære PC-en «Christine». Den digre sorte boksen med grønne LED-lys på alle kanter er til dags dato noe av det sprøeste vi har sett, og selv om den i beste fall kunne kalles en prototype lot vi oss i alle fall sjarmere.

Maskinen består nemlig ikke av et tradisjonelt kabinett, men snarere et stativ som man fester spesialbygde moduler på. Slik skal man kunne utvide og modifisere PC-en svært enkelt, men nå ser det ut til at konseptet er i trøbbel.

Laber produsent-interesse

Christine-konseptet vi så på CES, komplett med berøringsfølsomt kontrollpanel.
Christine-konseptet vi så på CES, komplett med berøringsfølsomt kontrollpanel.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

En av forutsetningene for at Christine noen gang skal få se dagens lys er nemlig at Razer får med seg nok maskinvareprodusenter – OEM-er – på leken. Selskapet selv kan nemlig ikke godt lage alle komponentene, som skal smettes inn i maskinen gjennom en PCI Express-kontakt i «ryggraden», og trenger derfor disse OEM-enes hjelp.

Nå melder nettstedet Techradar at interessen for et slikt samarbeid ute blant OEM-er i beste fall kan kalles laber. Det fortalte Razer-direktør Min-Liang Tam i et nylig intervju.

– Utfordringen er at det ikke er et prosjekt vi har lyst til å begi oss ut på alene. Nå har vi snakket med OEM-er, og ting ser ikke veldig lovende ut akkurat nå. OEM-ene er nemlig mest interessert i å dytte ut produkter, og ikke i å innovere, sier han til Techradar.

Ikke «game over» med det første

Razer-direktøren er likevel bestemt på at han ikke vil legge Christine helt død. Ut gjennom året planlegger selskapet å komme med noen nyheter på saken, og Tam sier at de har hatt «positive samtaler» med enkelte OEM-er. Av disse håper han at to eller tre stykker har lyst til å være med på å gjøre konsept-PC-en virkelig.

Skulle han få til nok avtaler til å sette Christine i produksjon, og skulle den bli populær ute i butikkene, er det også nærliggende å tro at flere OEM-er vil kaste seg på lasset. Dermed er altså ikke håpet ute for de som har ønsket seg en vaskeekte Razer Christine helt siden den først ble vist frem i Januar.

Kunne du tenkt deg en slik konstruksjon? I så fall kan du sette opp et prisvarsel for Razer Christine, så sender vi deg en e-post dersom den en dag skulle dukke opp i en prisliste på noen norske nettbutikker.

Christine er ikke det første småsprø produktet Razer har vist frem på CES:
Razer Blade virket også optimistisk, men den har nå blitt virkelig »

(Kilde: Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen