YouTube Gaming kommer både som en nettside og som en mobilapplikasjon.
YouTube Gaming kommer både som en nettside og som en mobilapplikasjon. (Bilde: YouTube)

Nå skal YouTube fange spillerne for alvor

«YouTube Gaming» tar opp konkurransen med Twitch.

Det finnes allerede mye spillrelatert innhold på det superpopulære videonettstedet YouTube, og nå trapper nettstedet opp spillsatsingen med brask og bram. I et fersk blogginnlegg har YouTube nemlig avduket en splitter ny tjeneste kalt «YouTube Gaming».

YouTube Gaming skal lanseres både som en mobilapplikasjon og som et eget nettsted og tar sikte på å skape et helt eget samfunn kun for spillere. Utrullingen av tjenesten starter til sommeren.

Egne sider for 25 000 spill

I likhet med tjenester som Twitch, som YouTube tydeligvis nå er ute etter, vil YouTube Gaming by på strømming av spill. Ifølge Google vil tjenesten by på egne sider for til sammen 25 000 spill hvor man kan se både direktestrømmer og de beste videoene fra spillet.

Foreløpig er YouTube Gaming-siden ganske tom, men ting vil komme på plass utover sommeren.
Foreløpig er YouTube Gaming-siden ganske tom, men ting vil komme på plass utover sommeren. Foto: Skjermdump/YouTube Gaming

Meningen er dermed at spillinteresserte skal kunne finne alt de trenger på én side ved å søke opp favorittspillet sitt, og om du abonnerer på en kanal vil du få varslinger hver gang en strøm av det aktuelle spillet starter.

YouTube Gaming vil også levere anbefalinger av spill og strømmer basert på preferansene dine når det gjelder kanaler og spill. I tillegg vil søkefunksjonen som benyttes i YouTube Gaming-tjenesten være spillfokusert, slik at om du søker på et ord som for eksempel «Call» vil du få opp relevante resultater som for eksempel «Call of Duty».

Avslører mer på E3-messen

Utover dette skriver YouTube at de skal redesigne systemet slik at man ikke lenger trenger å planlegge et bestemt tidspunkt for direktestrømmene på forhånd, og det vil også komme på plass én enkelt lenke som du kan dele for alle strømmene dine for å forenkle prosessen.

Mer informasjon om YouTube Gaming vil bli avslørt under YouTubes egen E3-sending, som starter neste uke. Følg også med på selve YouTube Gaming-siden fremover.

YouTube utvikles stadig: Nå byr nettstedet på videoer i 8K-oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen