Tidal skal begynne med TV-serier
(Bilde: Tidal.com)

Tidal skal begynne med TV-serier

Musikkstrømmetjenesten kommer til å bli mer lik Netflix.

I den stadig mer intense konkurransen på strømmemarkedet fokuserer mange aktører på å skaffe seg flere bein å stå på, og nå har musikkstrømmetjenesten Tidal trådt inn i en ny produktkategori. Selskapet skal nemlig begynne med sine egne, originale serier.

Det var nettstedet Variety som først meldte om det nye fremstøtet fra Tidal, som altså tyder på at tjenesten ønsker å bevege seg litt i samme retning som Netflix og dets like.

Skal også bli en produksjonsplattform

Selskapet skal i første omgang ha bestilt to originale serier; en dramaserie kalt «Money & Violence» og en dokumentarserie kalt «No Small Talk», som handler om komikere tidlig i karrieren sin.

Andre originale serier skal imidlertid også være på vei, blant annet en serie om musikere i oppstartsfasen og sportsrelaterte programmer. Visesjef i Tidal Tim Riley sa overfor Variety at tjenesten med dette både ønsker å øke tilbudet til kundene, men også tilby en produksjonsplattform for innholdsprodusenter.

Mange konkurrenter

Det kan med andre ord se ut til at Tidal ønsker å satse på en modell som ligner på tjenester som for eksempel YouTube Red. Tidal tilbyr allerede et antall eksklusive videoer, deriblant musikkvideoer, men med dette nye initiativet tar tjenesten altså steget over til mer omfattende produksjoner.

Utover dette finnes det ennå få detaljer om hva Tidal planlegger å oppnå på lengre sikt med sin økte satsing på orginalt innhold. Selskapet har såvisst også flere konkurrenter på dette markedet. I tillegg til de vanlige strømme-aktørene har også Tidals hovedkonkurrent innen musikkstrømming, Spotify, også begynt med originalt videoinnhold.

Apple Music byr også på videoinnhold: Nå er tjenesten på god vei til å ta igjen Spotify »

(Via TechRadar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen