Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: endermasali/Shutterstock.com)

Spotify gjør «Discovery Weekly» enda bedre

Skal hjelpe deg å finne skjulte skatter før noen andre.

I fjor sommer lanserte Spotify en ny funksjon kalt «Discover Weekly», som gjør det enklere å oppdage ny musikk gjennom spillelister som delvis består av preferansene til andre brukere. Nå utvider Spotify denne funksjonen med et nytt verktøy beregnet på å grave frem ukjente juveler.

«Fresh Finds» er navnet på den nye funksjonen som selskapet kunngjør i en fersk pressemelding. Også denne gangen er det snakk om automatisk sammensatte spillelister.

Uoppdagede artister

Det spesielle med Fresh Finds-listene er at består av de nyeste sangene fra uoppdagede artister.  Listene settes sammen på bakgrunn av tidlig omtale på blogger og musikksider på Internett, samt antallet lyttetimer som musikken har på Spotify.

På denne måten skal tjenesten kunne identifisere hvilken musikk som kommer til å bli populær om kort tid, og skal dermed altså kunne gi Spotify-brukerne en mulighet til å være «først ute» med å oppdage de nye trendende i musikkverdenen.

Dette er de fem Fresh Finds-sjangrene, som opererer med «kodenavn».
Dette er de fem Fresh Finds-sjangrene, som opererer med «kodenavn». Foto: Spotify

Fem sjangre

Fresh Finds-spillelistene vil være tilgjengelige hver onsdag fremover og vil dekke fem forskjellige sjangre. Disse er elektronika, hip-hop, eksperimentell musikk, vokaldrevet pop og gitardrevet musikk. Den nye funksjonen er å finne under «browse».

Spotify har for øvrig blitt utvidet med flere nye funksjoner den siste tiden. Den forrige oppdateringen var «Behind the Lyrics», en ny type spillelister som som i tillegg til låter også byr på et lass bakgrunnsinformasjon om musikken.

Lytter du mye til Spotify på farten? Nå finnes det en ny måte å gjøre dette på uten mobiltelefon »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen