Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: CLIPAREA l Custom media/Shutterstock.com)

Nå skal Sony gi mobilene mye lenger batteritid

Jobber med ny batteriløsning som kan øke batteritiden med 40 prosent.

En av de store akilleshælene til moderne mobiltelefoner er fremdeles den begrensede batteritiden og evinnelige oppladingen, et irritasjonsmoment mange jobber iherdig med å avhjelpe. En av dem er Sony, som snart skal gi oss mye større batterier.

Sony har nemlig avslørt overfor den asiatiske avisen Nikkei at de jobber med en ny løsning som kan føre til at mobilene får så mye som 40 prosent lengre batteritid.

Litium-svovel

De nye batteriene benytter svovel i elektrodene, i tillegg til det vanlige litium-stoffet som brukes i dagens mobilbatterier. Svovel-litium-batterier har allerede vært under utvikling en god stund og byr på ekstra høy energitetthet.

Mobilbatteriene kan snart bli mye større takket være Sony. Bildet viser et vanlig mobilbatteri.
Mobilbatteriene kan snart bli mye større takket være Sony. Bildet viser et vanlig mobilbatteri. Foto: Mohammad Khairizal Afendy/Shutterstock.com

Hittil har teknologien imidlertid vært vanskelig å kommersialisere på grunn av at svovelet i disse batteriene brytes ned for raskt, men Sony skal altså ha funnet en teknisk løsning på dette problemet.

Sony planlegger å kommersialisere sine litium-svovel-batterier innen år 2020, så det er fremdeles noen år til vi får se dem i aksjon. Selskapet ønsker visstnok å designe batteriene både til mobiltelefoner og andre typer produkter, som for eksempel roboter. 

Jobber også med magnesiumbatterier

Dette er imidlertid ikke det eneste Sony jobber med på batterifronten. Selskaper utvikler også såkalte magnesium-svovel-batterier, som ikke inneholder litium i det hele tatt.

Dette er en teknologi som også byr på langt høyere energitetthet, og som blant annet forskes på av Toyota for bruk i elektriske biler, som Bloomberg tidligere rapporterte. Magnesiumbatterene skal også lanseres innen år 2020, om alt går slik Sony har tenkt. 

Det jobbes også med andre løsninger for å bedre batteritiden på mobiler: Nye skjermteknologier er ett eksempel »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen