(Bilde: Flickr)

Nå skal smart-toaletter erobre verden

Tre av fire japanere har et slikt.

I annerledeslandet Japan har etter sigende tre fjerdedeler av befolkningen et såkalt smart-toalett, skriver Wall Street Journal. De setter lista på at lokket heves og senkes automatisk, at setet er oppvarmet og at det naturligvis har en bidetfunksjon. Noen av de smarteste toalettene har imidlertid Bluetooth-støtte og høyttalere også, som automatisk spiller musikken du har forhåndsprogrammert den til å spille når du setter deg til rette.

Det er ifølge WSJ to store smart-toalettprodusenter i Japan, og det er Toto Ltd. og Lixil Corp. I sistnevnte selskap er Yoshiaki Fujimori administrerende direktør, og nå vil han gjøre slike toaletter like populære i USA som i hjemlandet. Ifølge ham dreier det seg om det samme som med smarttelefonen, nemlig at ingen i USA følte de trengte en slik mobil før amerikanske Apple lanserte iPhone.

– Bransjen introduserer iPhone – bransjen introduserer smart-toalettet. Vi kan skape et lignende mønster, si Fujimori i et intervju med WSJ.

«Amerikanske» smart-toaletter

Planen til Fujimori for å gjøre smart-toalettene populære i USA er å produsere dem under en amerikansk og velkjent merkevare. Derfor kjøpte han American Standard Brands i fjor, en gruppe med flere baderomsmøbelprodusenter.

Til nå har smart-toaletter bare truffet et nisjemarked i USA, men kanskje er det fordi disse toalettene kan koste opptil 10 ganger så mye som et vanlig toalett. Amerikanere flest er etter sigende skeptiske til bidet-funksjonen, men smart-toalettene skal i det minste ha fått støtte hos en og annen Hollywood-stjerne, samt at stadig flere luksushoteller installerer dem.

Wall Street Journal skriver at både Toto og Lixil/American Standard Brands vil bruke store summer på å markedsføre smart-toaletter til den amerikanske befolkningen de neste tre årene. Tradisjon tro tar det neppe lang tid før det også blir populært her til lands også – hvis de lykkes med satsingen, vel å merke.

Vibrerer når den treffer tarmen:
El-pille kan kurere forstoppelse »

(Kilder: Wall Street Journal)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen