Dette er den nye bio-prosessoren til Samsung.
Dette er den nye bio-prosessoren til Samsung. (Bilde: Subbotina Anna/Shutterstock.com, Samsung)

Nå skal Samsung gjøre smartklokkene mye bedre for treningsentusiastene

Lanserer en egen prosessor som skal ta seg av alle trenings- og helsefunksjonene.

Såkalte «ha-på-dingser» blir stadig mer populære, og for mange er det funksjonaliteten knyttet til trening og helse som er avgjørende for kjøp av slike produkter. Nå har Samsung bestemt seg å for å ligge litt i forkant av etterspørselen - med en dedikert «treningsprosessor».

Selskapet kaller det nye produktet sitt for industriens første «bioprosessor» for trenings- og smartklokker. Prosessoren er altså designet spesifikt for behandling av informasjon relatert til trening og helse.

Superkompakt og avansert

Prosessoren beskrives som en alt-i-ett-brikke som er i stand til å behandle alle former for biologiske data helt uten behov for ekstern prosessorkraft. Til tross for at brikken gjør alt arbeidet skal den være svært liten og kompakt, uten at Samsung har spesifisert akkurat hvor stor den er.

Kanskje vil det komme en ny Gear-smartklokke med den nye brikken. Dette er Samsung Gear S2.
Kanskje vil det komme en ny Gear-smartklokke med den nye brikken. Dette er Samsung Gear S2. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Brikken er bygget for å håndtere data fra fem ulike typer sensorer. Blant disse er BIA-sensorer (Bioelectrical impedance analysis), som brukes til å måle kroppsfett ved å sende svak, elektrisk strøm inn i kroppen.

Den har også støtte for såkalte «fotopletysmografer» (PPG), som er instrumenter som brukes til å måle variasjoner i blodsirkulasjonen ved hjelp av lys mot huden. I tillegg er brikken klar for elektrokardiografer, som måler hjertets elektriske aktivitet, samt sensorer for måling av hudtemperatur, perspirasjon og stressnivå.

Masseproduseres nå

Brikken legger med andre ord til rette for ganske så avansert treningsfunksjonalitet, og det altså uten å belaste hovedprosessoren i enheten som den benyttes i. Ifølge Samsung er brikken i ferd med å bli masseprodusert i skrivende stund, så den er allerede på full fart ut på forbrukermarkedet.

Selskapet har ikke oppgitt akkurat hvilke modeller brikken vil dukke opp i først, og har heller ikke angitt et spesifikt lanseringstidspunkt, men de første produktene med bioprosessoren vil komme på markedet innen første halvdel av 2016. 

Kinesiske Huawei lanserte nylig en ny smartklokke: Den ble vi imponert av »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen