Nå skal PC-viftene bli enda stillere

Nå skal PC-viftene bli enda stillere

Noctua ser til Sverige og satser på aktiv støykansellering.

Datamaskiner blir varme, noe som krever kjøling av PC-komponentene. Slik kjøling involverer som regel vifter i en eller annen form, og viftestøy fra maskinvaren er derfor et velkjent problem.

Produsenter som Noctua har kjempet en lang og hard kamp mot surrende vifter, og i et samarbeid med svenske RotoSub tar de nå dette til et nytt nivå. RoboSub har nemlig utviklet en teknologi der vifta genererer lydbølger som i stor grad "blanker ut" den samme viftas egenlyd – også kjent som aktiv støykansellering eller ANC (Active Noise Cancellation).

Bedre ytelse, samme støynivå

Den første vifta som skal utstyres med dette er klassikeren NF-F12. Noctua og RoboSub skal dog ikke forsøke å gjøre den helt lydløs, men å heller øke ytelsen samtidig som støyen holder seg på det samme lave nivået. Målet er å øke luftgjennomstrømmingen med 80%, mens lufttrykket (static pressure) skal økes med 120%.

En prototype av Noctua NF-F12 med RotoSub ANC-teknologi.
Noctua

Den første prototypen skal etter alt å dømme vises frem på neste ukes Computex-messe i Taiwan. Det ferdige produktet er likevel et godt stykke unna, planen er å ha alt ferdig innen 12 til 18 måneder. Forhåpentligvis får vi etter hvert også teknologien i andre viftetyper.

Kilde: Noctua

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen