Teksten er ikke så vanskelig å se i virkeligheten, men å klare å fange det med et kamera var ikke lett.
Teksten er ikke så vanskelig å se i virkeligheten, men å klare å fange det med et kamera var ikke lett. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Vi har prøvd et smart hoppetau som telte antall hopp i luften

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no /  Barcelona: Smarte produkter er overalt rundt oss, og siste skrik er tydeligvis smarte hoppetau. Smart Rope heter produktet, og det er definitivt et hoppetau litt utenom det vanlige.

For det første er det ikke en gang et tau. Det er mer en slags gummislangeaktig affære, som sitter fast i to metallhåndtak. Selve håndtaket er todelt, og den ytterste delen av det snurrer rundt med tauet når du hopper.

Endelig er «teknologien» nyttig

Dingser som lager mønster og tekst ved hjelp av LED-lys som beveger seg i lufta har det blitt mange av. Alt fra vifter som fungerer som små tekstskjermer til mer avanserte ting som nesten fortoner seg som hologrammer.

Men Tangram Smart Rope er kanskje ett av de første produktene med denne typen løsninger som faktisk virker nyttig. For det er bygget inn slike LED-lys i selve hoppetauet, slik at du løpende ser hvor mange hopp du har begått i luften foran deg. Tauet teller hoppene etter hvert, og det har også Bluetooth slik at treningsøkten kan overføres til selskapets app.

Både Health Kit i iOS og Google Fit på Android er også støttet, slik at du kan samle treningsdataene dine.

  Foto: Tangram

Det skulle teknikk til

Da vår utskremte hoppemaskin, Niklas Plikk, prøvde seg på noen runder med tauet, gikk hoppingen helt greit, men det viste ikke alltid tallene riktig i lufta. Det er åpenbart en litt egen teknikk som skal til for å få full utnytting av denne løsningen her.

Men vi trengte visst ikke å bekymre oss. Koreanerne hadde nemlig tatt med seg sin egen sjefshopper, som gikk til angrep på gulvet i messehallen med liv og lyst. På ett tidspunkt hoppet han så intenst at det omtrent var umulig å skille lyden av taunedslagene fra hverandre.

Her ser du video av hoppeforsøkene:

Jevn hoppetaubue betyr gode tall

Hoppetauet lader via en Micro USB-inngang. Foto: Tangram

Uansett ble det svært tydelig at løsningen fungerer så fort du har lært deg å hoppe med den. Det virker som om det vår egen mann gjorde feil kan ha vært å ikke svinge synkront nok på tauet i hver ende. Skal man bare hoppe er gjerne hoppetau ganske tilgivende på dette.

Men tauet viste først stabile tall i luften da buen rundt det koreanske hoppebeistet var noenlunde jevn, og spesielt da hastigheten gikk opp litt.

Tauet kan vise hastighet, varighet på økten og antall hopp.

Så kanskje er det en liten tilvenningsinnsats som må gjøres her før du faktisk får maksimalt ut av tauet. Men for deg som liker denne treningsformen virker det som en veldig morsom fornying av konseptet.

Tegn et hus i luften mens du hopper ...?

Et artig tillegg er at du kan tegne ulike motiver på mobilen som er tilkoblet, og få hoppetauet til å vise disse i luften. Men da er vi fort tilbake på nytteverdien fra LED-belyste vifter og liknende.

Det jeg kanskje kan tenke meg er nyttig, og som produsenten ikke umiddelbart sa noe om, er dersom man får opp ulike typer «belønninger» etter hvert som man har hoppet mer enn vanlig i en gitt periode, eller har overgått et antall hopp i løpet av en tid. Da kan det muligens være litt mer interessant med de grafiske mulighetene tauet byr på.

Tauet finnes forøvrig i flere varianter. En rimeligere variant har bare Bluetooth og overfører detaljene om økten til mobilen. Det må du ut med drøyt 600 kroner for. Men skrur du opp prisen med et par hundrelapper får du Smart Rope LED, som altså viser deg hvor godt du jobber underveis. En enda litt mer påkostet utgave har justerbar lengde på tauet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen