Illustrasjonsbilde: Gamle CE4100 har nå fått en nyere og sprekere slektning.
Illustrasjonsbilde: Gamle CE4100 har nå fått en nyere og sprekere slektning. (Bilde: Intel)

Nå skal NAS-ene bli enda mer strømmevillige

Intel slipper "mediaprosessor"-Atom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor sluttet NAS-er å "bare" være NAS-er. Vi fikk plutselig modeller som Thecus N4800 på banen, med videoutganger og en prosessor som takler HD-avspilling.

En NAS av det rette kaliberet kan altså ta flere jobber – inkludert den til et enkelt mediesenter koblet direkte til TV-en i stua.

Atom CE5300

Nå avduker Intel nye Atom-prosessorer som vil gjøre fremtidige multimedie-NAS-er enda mer allsidige: CE5300-serien (kodenavn Berryville). Dette er et SoC (System on a Chip) lagd på 32 nm prosess, som har to Atom-kjerner med støtte for Hyper-threading og virtualisering. I tillegg skal den ha en avansert 3D/2D grafikkmotor og maskinvareakselerasjon for H.264-video. Intel selv kaller den for en mediaprosessor.

Atom CE5300-serien skal være spesielt god på takle flere videostrømmer, og skal kunne brukes til å konvertere video direkte til et annet format eller oppløsning. I et eksempel i Intels pressemelding, konverterer den 1080p HD-video direkte til en videostrøm på 480p for en smartmobil, og samtidig til 720p for et nettbrett.

Mediaprosessoren skal være smart nok til å tilpasse videostrømmen til skjermstørrelsen den skal vises på. Dette vil kunne spare både båndbredde og strømforbruket på mobile enheter.

– Å strømme innhold til flere mobile enheter – ikke bare over skyen, men lokalt – har blitt dagligdags for dagens forbrukere. Nye lagringsløsninger basert på Intel Atom CE5300-serien hever dette til et nytt nivå ved å gjøre det enkelt å "kikke, klikke og spille av", sa Bev Crair, daglig leder for Intel Storage Division.

Nye NAS-er på CeBIT

I forbindelse med årets CeBIT-messe vil flere NAS-produsenter vise fram modeller som tar i bruk den nye Atom-prosessoren. Fra Intel får vi varslet en 2-brønner fra Synology, mens både 2- og 4-brønnere skal være på vei fra Asustor og Thecus.

NAS-er lar deg gjøre veldig mye, på en enkel måte:
Les vår test av Synologys godsak til hjemmenettverket »

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen