Det er uvisst hvordan de nye TV-ene vil se ut. Dette er en av selskapets eksisterende OLED-modeller.
Det er uvisst hvordan de nye TV-ene vil se ut. Dette er en av selskapets eksisterende OLED-modeller. (Bilde: LG)

LG + Bang & Olufsen = Trolig en kjempedyr OLED-TV

Uventet samarbeid på gang mellom den sørkoreanske TV-giganten og danskene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sørkoreanske LG har markert seg som den ivrigste forkjemperen for OLED-TV-ene, og nå gjør selskapet et nytt, stort fremstøt for å fremme teknologien. I en fersk pressemelding kunngjør nemlig LG et samarbeid med den kjente, danske elektronikkprodusenten Bang & Olufsen.

Samarbeidet er et «strategisk, teknologisk partnerskap» som skal resultere i en ny OLED-TV for dem som er ekstra kresne når det gjelder design og lyd.

Unike design

Bang & Olufsen er kjent for sine relativt særegne og unike design innen elektroniske produkter, noe LG altså skal dra nytte av i utviklingen av den nye modellen.

Bang & Olufsen har selv laget TV-er tidligere. Dette er «BeoVision Avant», lansert i 2014.
Bang & Olufsen har selv laget TV-er tidligere. Dette er «BeoVision Avant», lansert i 2014. Foto: Bang & Olufsen

Det danske selskapets erfaring og kompetanse innen lydteknologi skal også inkorporeres i det nye produktet, og dermed er det altså tilsynelatende et ganske eksklusivt TV-apparat vi har i vente. 

Godt mottatt på børsen

Det er uvisst akkurat hvor mange modeller som skal produseres av de to selskapene, og det er heller ikke kjent når den første TV-en skal komme på markedet, annet enn at de trolig blir neste år.

Nyheten har uansett blitt godt mottatt av markedet, og som nyhetsbyrået Reuters meldte for litt siden steg aksjene til Bang & Olufsen med hele 10 prosent kort tid etter at partnerskapet ble kjent.

Dette blir forøvrig neppe en billig TV. OLED-TV-er koster generelt en god del mer enn vanlige TV-er, og Bang & Olufsen-produkter pleier også å ligge på den dyrere delen av skalaen. Slår man de to faktaopplysningene sammen er det trolig snakk om en TV ment for de med dype lommer. 

LGs erkekonkurrent Samsung skal trolig nå også trappe opp OLED-satsingen: Ryktene sier at de skal bruke flere milliarder på ny OLED-fabrikk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen