Nå skal Lenovo kun satse på rene Motorola-telefoner
(Bilde: Lenovo/Motorola)

Nå skal Lenovo kun satse på rene Motorola-telefoner

Ny omstrukturering hos Motorola-eieren skal gi færre og mer ulike mobiltelefoner.

Mobiltelefoner som bærer navnet Lenovo er ikke så fryktelig tallrike i utgangspunktet, i hvert fall ikke utenfor Kina, og nå ser det ut til at de forsvinner helt. Som blant andre nettstedet Slashgear melder skal nemlig Lenovos mobilavdeling bli fullstendig integrert i Motorola-merket.

PC-giganten Lenovo kjøpte Motorolas mobilavdeling i januar i fjor, etter at selskapet først var blitt solgt til Google i 2012.

Ble varslet etter kvartalsresultatene

Med den nye strukturelle endringen blir det altså nå tilsynelatende kun Motorola-logoen som vil pryde Lenovos fremtidige mobiltelefoner, mens Lenovos eksisterende mobilavdeling i praksis vil legges helt ned som selvstendig enhet.

Lenovo-navnet er heller ikke til stede på den nye modellen ZUK Z1, som selskapet nylig slapp.
Lenovo-navnet er heller ikke til stede på den nye modellen ZUK Z1, som selskapet nylig slapp. Foto: Weibo/ZUK

Lenovo varslet en omstrukturering av blant annet mobilvirksomheten sin i forbindelse med de seneste kvartalsresultatene som selskapet la frem tidligere denne måneden.

Der kom det frem at PC-omsetningen gikk ned med hele 8 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, mens mobilavdelingen opplevde en omsetningsøkning på hele 33 prosent, noe som hovedsakelig hadde sammenheng med nettopp Motorola-oppkjøpet.

Vil ha færre og mer differensierte mobiler

Motorola stod for hele 1,2 milliarder dollar av selskapets samlede mobilomsetning på 2,1 milliarder dollar i det første kvartalet. Som et resultat varslet Lenovo en slankere og mer effektiv mobilavdeling som heretter vil basere seg på Motorola når det gjelder både design, utvikling og produksjon av mobiltelefoner.

Akkurat hva omstruktureringen har å si for forbrukere er uvisst, men ifølge Lenovo vil endringen innebære å satse på en mer «strømlinjeformet» produktportefølje, med færre og mer tydelig differensierte modeller.

Den kinesiske PC-giganten har for øvrig allerede differensiert mobilsatsingen sin med det nyopprettede mobilmerket «ZUK». Den første modellen under dette merket, ZUK Z1, blir blant de første mobilene med USB Type-C-standarden og vil trolig snart lanseres i Europa

Lenovo er fremdeles desidert størst på PC: Nylig lanserte selskapet en bærbar PC som danker ut det meste »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen