(Bilde: Intel, iStockphoto)

Nå skal Intel kuppe TV-en din

Skal lage «den perfekte» løsningen for internettbasert TV.

Intel har nå bekreftet at de er på full fart inn i markedet for TV-innhold via internett. Dette ble røpet av Erik Huggers, corporate vice president i Intel Media, under et intervju med nettstedet AllThingsD.

– Vi har jobbet i omtrent et år nå, med en avdeling som har fått navnet Intel Media. Denne avdelingen skal utvikle en internettbasert TV-plattform, sier Huggers.

Jakter den perfekte løsningen

Ifølge Huggers er det ingen perfekte løsninger der ute, noe Intel vil gjøre noe med. Han sa ikke hvordan de har tenkt til å gjøre dette, men røpet likevel at de hadde en rekke sentrale personer med seg. Nøkkelpersoner fra både Intel, Microsoft, Netflix, Google og Apple skal nå være en del av en egen avdeling hos Intel som jobber med TV-prosjektet.

Huggers kunne også fortelle at løsningen de ser for seg vil innebære en egen fysisk boks du plasserer ved siden av TV-en. Det var svært lite detaljer han ville ut med relatert til boksen, annet enn det selvfølgelige, at det ville være en Intel-brikke på innsiden.

Avdelingen hos Intel har fått det velklingende navnet Intel Media, men akkurat hvilket merkenavn de velger å bruke for den ferdige løsningen er ikke klart.

Alt-i-ett

Én ting som derimot er klart er at dette blir en alt-i-ett-løsning. Boksen vil kunne kjøpes hos en rekke forhandlere, eller direkte fra Intel.

Intel skal jobbe med en rekke aktører i bransjen, for å sikre seg rettigheter til store mengder medieinnhold. Huggers ser for seg både TV i sanntid, og strømmingsbasert TV-titting.

Enn så lenge er mye usikkert, men Intel tar sikte på en lansering i løpet av året.

Les også: Slik gjør du TV-en til et underholdningssenter.

(Kilde: AllThingsD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen