Vann og elektronikk går ikke alltid så bra sammen. Det vil ASRock gjøre noe med. (Bilde: Alexander Tøgard, Hardware.no)

Nå skal hovedkortene tåle vann

Neste generasjon hovedkort fra ASRock skiller seg fra mengden.

I «gamle dager» var hovedkortene nokså sparsommelig utstyrt – komponentene var såpass dyre at det var greiere å ha tilleggskort som kunne bli med til neste generasjon. Nå til dags har det omtrent gått sport i å putte mest mulig funksjonalitet på hovedkortet.

En ny greie for oss er ASRocks prat om hovedkort med vanntette/vannsikre/vannavstøtende egenskaper. Dette skal gis til noen av deres kommende hovedkort, herunder 8-serien med sokkel 1150 – altså for Intel Haswell og Broadwell.

«Waterproof by Conformal Coating»

Foto: ASRock

Vi vet svært lite om denne vannsikringen enn så lenge – alt som har dukket opp er et stempel på ASRocks hjemmesider, der hovedkortets skal være beskyttet med «conformal coating», altså et vannavstøtende middel.

For mange vil nok ikke vannsøl i PC-en være et tema uansett. Men for folk som sysler med vannkjøling eller peltierelementer kan det jo være aktuelt, ettersom både uhell med vannsøl og kondens kan by på mer fuktighet enn det som godt er for et stakkars hovedkort.

Kjappere WiFi, bedre lyd

Ved siden av sitt nye vannavstøtende belegg ser det ut til at ASRock har flere artige ting på gang med sine neste generasjons hovedkort. Vi må nevne HDMI-inngang, 802.11ac trådløst nett og ikke minst bedre intern lyd.

Foto: ASRock

Purity Sound, som er navnet på den nye lyddelen, er en kombinasjon av maskinvare og programvare som etter sigende også bør kunne tilfredsstille noen av lydfrikene der ute. I tillegg har den en forsterkerdel som skal kunne drive hodesett på opp til 600 Ohm.

Trenger du godlyd allerede nå?
Sjekk ut nye Sound Blaster – en dyr lydfornøyelse >>>

Kilde: TechPowerUp

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen