Nå skal Google gjøre VR-brillene av papp mye mer oppslukende
(Bilde: Alexandru Nika/Shutterstock.com)

Nå skal Google gjøre VR-brillene av papp mye mer oppslukende

Skal gjøre lydgjengivelsen mer avansert.

De ivrigste VR-entusiastene tvinner nå trolig tomlene i påvente av Oculus Rift-brillene, men det finnes som kjent allerede alternativer som kan avhjelpe de verste abstinsensene. I så måte melder Google nå på utviklerbloggen sin at Cardboard-brillene skal bli mer avanserte.

Selskapet skal nemlig lansere en ny oppdatering for utviklerverktøyet til Cardboard-brillene. Oppdateringen legger til rette for langt mer realistisk lydgjengivelse via såkalt «spacial sound», som det heter på engelsk.

«Tredimensjonal» lyd

Dette innebærer at man i større grad kan høre akkurat hvor objekter befinner seg i et tredimensjonalt rom, noe som skal bidra til å gjøre VR-opplevelsen mer oppslukende og autentisk.

VR-appene til Cardboard-brillene får nå mer realistisk lyd, om bare utviklerne kaster seg på, vel å merke.
VR-appene til Cardboard-brillene får nå mer realistisk lyd, om bare utviklerne kaster seg på, vel å merke. Foto: Google

For å utnytte teknologien trenger man da et stykke ekstra maskinvare i tillegg til brillene og mobilen, nemlig hodetelefoner. Ifølge Google skal det bli mulig for utviklere å produsere lyd på mer eller mindre samme måte som mennesker hører dem.

Varierer etter omgivelsene

Det nye utviklerverktøyet setter blant annet utviklere i stand til å spesifisere størrelsen og materialene til de virtuelle omgivelsene i VR-appene. Dermed vil lyden for eksempel variere etter størrelsen på det virtuelle rommet du er i, eller etter typen omgivelser, akkurat som i virkeligheten.

Ifølge Google skal de nye utviklerfunksjonene ikke påvirke mengden prosessorkraft som kreves, takket være god optimalisering og fleksibilitet når det gjelder å for eksempel prioritere kvaliteten på noen lyder på bekostning av andre. Mer informasjon finner du på bloggen.

Google skal kanskje lansere et par «skikkelige» VR-briller: Nye rykter tyder på at selskapet har en Oculus Rift-konkurrent på gang »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen