Nå skal Google gjøre det mye lettere å handle på nettet
(Bilde: maxpro/Shutterstock.com)

Nå skal Google gjøre det mye lettere å handle på nettet

Legger kjøpefunksjon direkte inn i søkeresultatene på mobil.

De fleste vil kanskje hevde at det allerede er svært enkelt å handle på Internett, for noen kanskje til og med litt for enkelt, men effektiviteten kan saktens alltids forbedres ytterligere. Nå skal Google innføre en ny funksjon som tilsynelatende gjør netthandlingen ganske så kjapp.

Som Business Insider og The Next Web melder er Google i ferd med å teste en ny løsning kalt «Purchase on Google». Den gir brukere mulighet til å gjennomføre en handel direkte fra Googles søkeside på mobile enheter.

Bestilling uten mellomledd

Nærmere bestemt vil funksjonen være tilgjengelig via annonsene på søkesiden. Med funksjonen aktivert vil brukeren simpelthen kunne trykke på annonsen, få opp et eget vindu hvor man velger leverings- og betalingsmetode, og deretter legge inn bestillingen.

Slik ser kjøpsvinduet til «Purchase on Google» ut.
Slik ser kjøpsvinduet til «Purchase on Google» ut. Foto: Google

Betalingsinformasjonen vil være lagret hos Google, og bestillingsvinduet hører også til hos Google, men vil visstnok ha et utseende som tilsvarer designet til den aktuelle forhandleren. Du vil imidlertid altså ikke besøke forhandleren direkte.

Fra bestillingsvinduet vil du for øvrig også kunne velge andre produkter fra samme forhandler, dersom du ønsker det. En rekke forhandlere skal allerede delta i Purchase on Google-prosjektet, og hvis testingen går bra skal Google visstnok utvide antallet.

Satser også på andre funksjoner

Google skal også introdusere et antall andre netthandel-relaterte funksjoner. Blant annet skal det mulig å bruke assistenttjenesten Google Now til å stille produktrettede spørsmål med stemmen, for eksempel om spesifikasjoner eller anmeldelser, for deretter å få opp resultatene.

I tillegg jobber selskapet visstnok også med en ny løsning som innebærer å «koble» apper sammen med annonser og søkeresultatene. Dette betyr at dersom man for eksempel har en bestemt nettbutikk-app installert på telefonen, så vil denne automatisk åpnes når du trykker på en annonse fra denne butikken.

Det er ennå uvisst akkurat de nye funksjonene skal bli tilgjengelige, og Google har ikke kommet med offisielle uttalelser ennå.

Det lages stadig ny teknologi for handling med mobiltelefoner: Nå vil MasterCard la deg betale ved å ta et selfie-bilde » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen