Illustrasjonsbilde. Google gjør det litt lettere å søke etter videoer.
Illustrasjonsbilde. Google gjør det litt lettere å søke etter videoer. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå skal Google forhåndsvise videoklipp i søkeresultatene på mobil

Ny, stor Google-endring på vei.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google utvider stadig søketjenesten på måter som de håper skal gi brukerne enklere tilgang til relevant informasjon, og på den offisielle Google-bloggen har de nå kunngjort atter en stor endring som vil få konsekvenser for brukere av søkemotoren på Android-mobiler.

Selskapet skal nemlig nå begynne å forhåndsvise videoer som man får opp i søkeresultatene i Google-appen.

Det dette betyr i praksis er at de relevante videoene som dukker opp horisontalt øverst i søkeresultatene vil spille av noen sekunder av videoene automatisk. På denne måten er det meningen at du skal få en idé om hva videoen handler om uten at du faktisk trenger å trykke på videoen.

Slik ser funksjonen ut i bruk.
Slik ser funksjonen ut i bruk. Foto: Google

Kun på WiFi som standard

Hittil har videoer i søkeresultatene som kjent blitt vist i form av statiske bilder, som Google mener gir lite informasjon om hvorvidt videoen er verdt å spille av i sin helhet. Selskapet skriver at det nye tiltaket er en naturlig forlengelse av prinsippet som gjelder innen de vanlige søkeresultatene, hvor en liten del av teksten på de ulike nettsidene som kjent vises blant resultatene.

I tillegg til Google-appen vil den nye forhåndsvisningen av videoer også omfatte Google-nettsiden i Chrome til Android. Det er ennå uvisst om PC-versjonen av søketjenesten også vil få funksjonen. Ifølge Google skal forhåndsvisningene starte utrullingen for fullt denne uken, men det er uvisst når den blir tilgjengelig for alle.

Google poengterer at forhåndsvisningene som standard kun vil vises når mobilen er på et WiFi-nett, og for å også aktivere funksjonen på mobilnettet, eller for å skru av funksjonen helt, må du manuelt gjøre dette i innstillingsmenyen.

Google-appen endres hele tiden: Nylig fikk den en personlig nyhetsstrøm »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen