Nå skal Google dytte piratnettsider lenger ned blant søkeresultatene
(Bilde: antb/Shutterstock.com)

Nå skal Google dytte piratnettsider lenger ned blant søkeresultatene

Ønsker å gi de lovlige alternativene mer synlighet.

Som en av de desidert største aktørene på Internett er Google en hyppig skyteskive for alle som ønsker å komme piratvirksomheten til livs, for eksempel i form av å bli bombadert med én million daglige forespørsler om fjerning av lenker til opphavsbeskyttet materiale.

Nå melder BBC om et nytt søkemotor-relatert tiltak fra IT-giganten rettet mot dem som er ute etter opphavsbeskyttet innhold på nettet.

Piratsider skyves nedover

Google skal nemlig kunngjort at de skal endre søkemotoren på en slik måte at sider med ulovlig innhold vil bli skjøvet lenger ned blant søkeresultatene, mens de lovlige alternativene vil komme høyere opp.

Dette er for så vidt noe Google har drevet med i lang tid allerede, men det nye denne gangen er at selskapet skal ha forbedret teknologien bak dette tiltaket betraktelig slik at det faktisk nå skal fungere etter hensikten.

I tillegge til dette skal Google også iverksette et tiltak som innebærer at lovlige tjenester skal dukke opp i egne bokser over og på høyre side av søkeresultatene når man søker etter ulike typer medieinnhold, for altså å ytterligere fremheve de lovlige alternativene som Spotify og Google Play.

Må betales for

Disse plasseringene må man imidlertid betale Google for, noe den britiske bransjeorganisasjonen BPI, som representerer musikkindustrien, ikke var spesielt begeistret for. Organisasjonen mener det bør være gratis å promotere lovlige tjenester overfor forbrukerne.

BPI har imidlertid respondert positivt på Googles nye innsats for å «degradere» ulovlige sider. Organisasjonen peker på at det ofte er mulig å å skrive inn søkefraser med for eksempel artister eller sanger, for deretter å få opp ulovlige nettsider over de lovlige blant resultatene.

Tidligere forsøk på slike endringer av rangeringen har ikke fungert optimalt, og BPI sier de nå vil følge nøye med på den videre utvklingen fremover.

Opphavsbeskyttet innhold er ikke bare et tapsprosjekt for rettighetshavere:
På YouTube har de tjent hele seks milliarder kroner på beskyttet materiale »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen