Nå skal Google bli kvitt YouTube-trollene
Teknofil
(Bilde: Wikimedia/Google)

Nå skal Google bli kvitt YouTube-trollene

Vil dytte dårlige kommentarer lengre ned.

Milliarder av YouTube-videoer blir sett hver eneste måned, og Googles videotjeneste står som en av de virkelig store bautaene på nettet. Likevel er YouTube også kjent for å ha et uhorvelig dårlig kommentarfelt, hvor folk lirer av seg de mest rasistiske, frekke og nedlatende kommentarene du kan tenke deg. 

Det skal Google gjøre noe med, og i tiden som kommer lover de en komplett overhaling av YouTubes kommentarfelt. 

Dytter dårlige kommentarer ned

Det første skrittet skal være å ikke lenger legge den nyeste kommentaren øverst. I stedet vil kommentarer fra for eksempel videoskaperen, venner, "populære personligheter" eller andre brukere du kan ha interesse av.

Dette vil gjøre at de tilfeldige drittkommentarene forhåpentligvis vil forsvinne lenger ned, og få mindre oppmerksomhet. 

Kobler sammen kommentarer

Google vil også rydde opp i hvordan kommentarer kobles sammen. Tidligere har det vært omtrent umulig å følge en konversasjon mellom to brukere i et YouTube-kommentarfelt. Nå skal YouTube få kronologiske kommentartråder, slik at du ser både hvem du har skrevet til, og når det ble skrevet. 

Drevet av Google+

For å få det nye kommentarsystemet opp og gå, vil Google benytte seg av Google+ som utgangspunkt. Tjenestene vil kobles tettere sammen enn noen gang før, noe som vil endre på flere ting. Kommenterer du for eksempel på en video kan du velge om alle skal kunne se kommentaren din, eller bare venner eller spesifikke "sirkler" fra Google+. 

Det samme gjelder hvis du legger ut en YouTube-video på Google+-profilen din. Hvis vennen din huker av for at kommentaren er offentlig, vil den samme kommentaren dukke opp under videoen på YouTube. 

Egne filtre

Som om det ikke var nok med de andre funksjonene, vil kommentarsystemet også la videoskaperne filtrere ut både brukere og spesifikke ord. De kan bannlyse folk fra å kommentere på videoene deres, eller de kan blokkere frekke ord de ikke vil ha i kommentarfeltet sitt. 

Det nye kommentarsystemet begynner å rulle ut allerede i dag. Følg med, og skriv gjerne i kommentarfeltet her på Teknofil om hva du synes. 

Det er ikke bare kommentarene som er tragiske på YouTube: 
Dette er de verste Youtube-videoene »

(Kilde: Gizmodo og Pocket Lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen