Nå skal Foxconn rydde opp
(Bilde: SumOfUs.org)

Nå skal Foxconn rydde opp

Over en million ansatte får kompensasjon.

Det var vært mye oppmerksomhet rettet mot den massive elektronikkprodusenten Foxconn, som blant annet produserer produkter for Apple, HP, Dell og mange flere. Oppmerksomheten kommer fra påstander om svikt i arbeidsforhold til de millioner av kineserne som jobber der.

I forrige uke besøkte Apple-sjef Tim Cook anlegget og i den anledning benyttet FLA (Fair Labour Association) å publisere en rapport om de gitte arbeidsforholdene. Den kan trygt kalles for en skrekkrapport, for det tok Foxconn kun tolv timer å annonsere en forbedring på flere punkter ved fabrikken.

Foxconn lager kjente produkter som iPad og iPhone. Rapporten som ble publisert kartlegger lovbrudd både i henhold til kinesisk lov og FLAs krav for en bra arbeidsplass. FLAs rapport baserer seg på over 3000 timer i fabrikken og dybdeintervju av flere hundre ansatte og mellomledere. FLA har dermed også fått innsikt i de mest hektiske periodene for Apple og Foxconn.

Apple har sluttet seg helt og fullt til rapportens beskrivelse av arbeidsforholdene. Over en million ansatte får kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste, og leverandøren har fått til juli 2013 til å rydde opp i sakene sine. Leder for FLA, Auret van Heerden, mener at med alle verdens øyne rettet mot seg kan ikke Foxconn og Apple komme unna med tomme lovord.

Kilde: (Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen