Facebook vil knytte sammen VR-brukere.
Facebook vil knytte sammen VR-brukere. (Bilde: Facebook)

Du forsvinner i din egen verden når du tar på deg VR-briller, men Facebook vil gjøre det sosialt

Slik skal Zuckerberg lage «sosial VR».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alle vet at Facebook blir en viktig drivkraft innen utvikling av VR-teknologien etter at selskapet kjøpte Oculus VR. Nå har vi fått vite litt mer om hvilke planer selskapet har når det gjelder å kombinere VR-teknologien med Facebook-tjenesten.

I en pressemelding opplyser selskapet nemlig at de har opprettet en egen avdeling som skal fokusere på de sosiale aspektene ved virtuell virkelighet.

Applikasjoner

Ingen la merke til at Facebook-sjefen spaserte ved siden av dem da han gikk opp til scenen.
Ingen la merke til at Facebook-sjefen spaserte ved siden av dem da han gikk opp til scenen. Foto: Facebook

Mer konkret skal avdelingen undersøke hvordan mennesker kan «kobles» sammen og dele VR-teknologien, i nært samarbeid med Oculus-avdelingen hos Facebook.

Nøyaktig hva selskapet håper å få ut av dette er ikke helt klart, men ambisjonen er intet mindre enn å utvikle selve fundamentet for fremtidens sosiale VR-opplevelser på alle plattformer, heter det i pressemeldingen.

Mark Zuckerberg har store planer for Facebooks VR-satsing.
Mark Zuckerberg har store planer for Facebooks VR-satsing. Foto: Facebook

Zuckerberg selv ga en litt mer utfyllende beskrivelse av satsingen under MWC-messen, hvor han ifølge Wired uttalte at det blant annet vil dreie seg om utvikling av VR-applikasjoner. Facebook-sjefen la til at Oculus Rift-brillene ennå ikke har kommet på markedet, så det er ennå uvisst hvor betydningfull den nye satsingen på sosial VR vil bli.

Bedre 360-graders videoer

I tillegg til dette kan Facebook også opplyse om at de skal gjøre strømmingen av 360-graders innhold, som selskapet først innførte i fjor, betydelig bedre. Selskapet forklarer at de har utviklet en ny teknikk som innebærer at kun de pikslene man til enhver tid faktisk ser på vil vises i høyeste kvalitet.

Dette gjør at man ikke trenger å kjøre hele videoen i høyeste kvalitet, noe som vil gjøre 360-gradersvideoene betydelig enklere å kjøre med de mobile VR-løsningene. Facebook har lagt ut mer tekniske informasjon om den nye teknikken på bloggen sin.

HTC har nå kunngjort forbrukerutgaven av sine VR-briller: De blir tilsynelatende litt dyrere enn Ocululs Rift »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen