Nå skal det bli orden på dekningskartene
(Bilde: Shutterstock / 105896303)

Nå skal det bli orden på dekningskartene

Slutt på å sammenligne epler og pærer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du opplevd å ikke ha dekning, selv om dekningskartet til mobiloperatøren din skulle tilsi at du har fire feite streker på mobilen? Du er ikke alene.

Nå har det norske Post- og teletilsynet, snart kalt Norsk kommunikasjonsmyndighet, invitert alle de norske mobiloperatørene til å samarbeide om å lage en bransjenorm for norske dekningskart.

Idéen er at forbrukerne skal få et best mulig sammenligningsgrunnlag når kartene er utarbeidet på grunnlag av samme kriterier, både for hvordan man måler dekningen, og for hvordan man presenterer den på kartet.

Nå er det laget et utkast og nedsatt en arbeidsgruppe som vil jobbe videre med prosjektet. Deltakelse er frivillig for de inviterte mobiloperatørene.

I dag er det store variasjoner mellom operatørenes dekningskart.
I dag er det store variasjoner mellom operatørenes dekningskart.

Ønsker bransjenorm

De norske mobiloperatørene som er invitert av PT er Ice, Teliasonera (NetCom og Chess), Tele2 og Telenor. Invitasjonen følger tilsvarende initiativ i Danmark og Sverige.

Underdirektør John-Eivind Velure i post- og teletilsynet vil gjøre det lettere å sammenligne dekningskart.
Underdirektør John-Eivind Velure i Post- og teletilsynet vil gjøre det lettere å sammenligne dekningskart.Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

– Nå må vi ta diskusjonen på hvordan vi skal presentere dekningen – skal vi differensiere etter kvalitet, eller skal vi for eksempel bare skille mellom dekning eller ikke dekning, spør underdirektør John-Eivind Velure i Post- og teletilsynet.

Velure påpeker at gruppa også må ta stilling til om man bare skal måle dekningen når det gjelder tale, eller om man også skal måle datadekning og eventuelle hastighetsforskjeller.

Apropos datahastigheter, jobber Post- og teletilsynet også med en oppdatering til sin nettfart-tjeneste, så norske forbrukerne også skal kunne måle hastigheten på sitt mobilbredbånd, ikke bare det faste. Håpet er å utvikle et verktøy som gjør det mulig å vise statistikk over mobilnettfart helt ned på husstandsnivå, sier Velure til Mobilen.no.

Les mer: Dårlig dekning? ­– Bytt telefon!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen